Ολοκληρώθηκε η 2η φάση του 6ου Θερινού Σχολείου Ελληνικής Γλώσσας στην Ιεράπετρα

9:10 π.μ. - Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2024
09:09 π.μ. - Τρί, 17/10/2024
Image: Ολοκληρώθηκε η 2η φάση του 6ου Θερινού Σχολείου Ελληνικής Γλώσσας στην Ιεράπετρα

Την Παρασκευή 13/9 ολοκληρώθηκε και η Β φάση του 6ου Θερινού Σχολείου Ελληνικής Γλώσσας του Κέντρου Πολιτιστικής και Κοινωνικής Μέριμνας της Ι.Μ. Ιεραπύτνης & Σητείας

Δύο εβδομάδες γεμάτες εμπειρίες εντός και εκτός αιθουσών, καθώς οι 20 συμμετέχοντες αλλοδαποί μαθητές, πέρα από τα μαθήματα της ελληνικής γλώσσας και του χορού, συμμετείχαν σε πολλές εξωτερικές δραστηριότητες μέσω των οποίων γνώρισαν τον ελληνικό πολιτισμό και την ιστορία του τόπου μας, πεζοπόρησαν στην κρητική φύση, γεύτηκαν την κρητική κουζίνα, έζησαν την αυθεντική ζωή, βίωσαν την ελληνική φιλοξενία.

hxonews

Το Σχολείο ξεκίνησε τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου και για δύο εβδομάδες προσφέρθηκαν καθημερινά τετράωρα μαθήματα ελληνικής γλώσσας σε 4 τάξεις διαφορετικού επιπέδου Ελληνομάθειας. Συγκεκριμένα, συγκροτήθηκαν 4 τμήματα επιπέδου Α1, Α2, Β1 και Γ1 στα οποία δίδαξαν αντίστοιχα οι φιλόλογοι Ελένη Παϊσανίδη, Μαρία Φραγκούλη, Ειρήνη Αχλάτη και Μανώλης Πετάσης.

hxonews

Την πρώτη εβδομάδα επισκέφθηκε το Θερινό Σχολείο ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ.κ. Κύριλλος, ο οποίος κέρδισε τους συμμετέχοντες με τα εγκάρδια λόγια, το γνήσιο ενδιαφέρον και τα αναμνηστικά δώρα που μοίρασε σε μαθητές και δασκάλους.

hxonews

Συνοπτικά, οι 20 αλλοδαποί μαθητές αυτής της φάσης πρόλαβαν σε αυτές τις δυο εβδομάδες να επισκεφτούν χωριά του δήμου μας(Κάτω Χωριό, Βασιλική και Μοναστηράκι) να περπατήσουν στο Σελάκανο και στον Προφήτη Ηλία, να εκδράμουν στη Σητεία όπου ξεναγήθηκαν στη Μονή Τοπλού και στο οινοποιείο μη χάνοντας βέβαια την ευκαιρία να επισκεφτούν το αρχαιολογικό μουσείο της γειτονικής πόλης. Απόλαυσαν μάθημα ελαιογευσίας αλλά και μάθημα παρασκευής μυζηθρόπιτας. Παρακολούθησαν μια εξαιρετική παρουσίαση της ιστορίας της Ιεράπετρας, επιμελημένη από τον συντοπίτη εκπαιδευτικό κο Μανώλη Σκουλούδη. Περιηγήθηκαν στην παλιά πόλη, ξεναγήθηκαν στα αξιοθέατα, επισκέφθηκαν την Αρχαιολογική Συλλογή και το Ψηφιακό Μουσείο Ιεράπετρας. Ένα πρόγραμμα 2 εβδομάδων ιδιαίτερα εντατικό που ικανοποίησε κάθε συμμετέχοντα.

hxonews

Με το τέλος της Β φάσης ολοκληρώθηκε επιτυχώς το 6ο Θερινό Σχολείο Ελληνικής Γλώσσας, οργανωμένο από το Κέντρο Πολιτιστικής & Κοινωνικής Μέριμνας της Ι.Μ. Ιεραπύτνης και Σητείας. Συνολικά, 54 μαθητές μετείχαν στις δυο φάσεις «βουτώντας» στην ελληνική γλώσσα, ταξιδεύοντας στον ελληνικό πολιτισμό, απολαμβάνοντας την κρητική φύση, και παίρνοντας στις βαλίτσες τους μόνο γλυκές αναμνήσεις από τη φιλόξενη πόλη μας.

hxonews