Όλη η αλήθεια για το περιστατικό βίας στο 2ο δημοτικό σχολείο Ιεράπετρας

11:11 π.μ. - Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2019
11:01 π.μ. - Παρ, 11/11/2019
Image: Όλη η αλήθεια για το περιστατικό βίας στο 2ο δημοτικό σχολείο Ιεράπετρας

Στο στούντιο του Ηχώ 99,8 ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου κος Γιάννης Μαστοράκης

Το περιστατικό που συνέβη στο 2ο δημοτικό σχολείο Ιεράπετρας με μαθητή που χρήζει παράλληλης στήριξης, ο οποίος χτύπησε και έσυρε δασκάλα προκαλώντας της σοβαρό τραυματισμό έρχεται να αναδείξει την αναγκαιότητα, παιδιά που χρήζουν παράλληλης στήριξης να έχουν την απαιτούμενη μέριμνα από το κράτος. Θα πρέπει με την έναρξη της σχολικής χρονιάς να υπάρχει η κάλυψη των θέσεων αυτών με προσλήψεις εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής. Ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 2ου δημοτικού σχολείου κ. Γιάννης Μαστοράκης, μιλώντας στον Ηχώ 99,8 ανέφερε ότι το συγκεκριμένο περιστατικό ήταν ένα ατυχές γεγονός. Δεν φταίει ούτε το παιδί ούτε ο/η εκπαιδευτικός. Το παιδί παλαιότερα είχε εκπαιδευτικό πλήρης παράλληλης στήριξης ενώ φέτος είχε απλά μόνο 10 ώρες την εβδομάδα και όχι πλήρη όπως τα προηγούμενα χρόνια.
 
Ο Σύλλογος είναι σε συνεργασία τόσο με τη διευθύντρια του σχολείου ενώ υπήρξε και επικοινωνία με τον προϊστάμενο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και η διαβεβαίωση είναι ότι με τις προσλήψεις που θα γίνουν προσεχώς, άμεσα θα διατεθεί εκπαιδευτικός για το παιδί. 
 
Σε ένα σχολείο συμβαίνουν διάφορα περιστατικά τα οποία καταγράφονται στο ημερολόγιο του σχολείου. Στα σχολεία υπάρχουν αρκετά παιδιά με διαφορετικές ιδιαιτερότητες και ειδικές ανάγκες. Τα παιδιά αυτά μπορούν με κάποια ειδική υποστήριξη να παρακολουθήσουν το μάθημα στο σχολείο και δεν είναι απαραίτητο να φοιτήσουν σε ειδικό σχολείο. Οι εκπαιδευτικοί παράλληλης στήριξης, έρχονται σε τέτοιες περιπτώσεις να βοηθήσουν στην ένταξη του παιδιού τόσο μέσα στη σχολική τάξη ενώ και κατά τη διάρκεια του διαλείμματος η παρουσία τους είναι διακριτική. Για να αποφεύγονται περιστατικά λοιπόν όπως αυτό που συνέβη στο σχολείο θα πρέπει έγκαιρα η πολιτεία να μεριμνά με τις αναγκαίες προσλήψεις. 
 
Ως σύλλογος σε μια προσπάθεια ενημέρωσης των γονέων θα προχωρήσουμε στη διοργάνωση εκδηλώσεων με στόχο την ενημέρωση  γονέων και όχι μόνο, για την καλύτερη διαχείριση και αντιμετώπιση τέτοιων θεμάτων, καταλήγει ο κ. Μαστοράκης.

Ακολουθεί συνέντευξη κ. Μαστοράκη: