Όλα στη φόρα | Τα φάρμακα για τον κορωνοϊό πρέπει να εισαχθούν στην Ελλάδα

2:05 μ.μ. - Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2020
02:12 μ.μ. - Παρ, 11/05/2020
Image: Όλα στη φόρα | Τα φάρμακα για τον κορωνοϊό πρέπει να εισαχθούν στην Ελλάδα

Καλεσμένος στην εκπομπή του Νίκου Δασκαλάκη ο Κώστας Φαρσαλινός, ερευνητής Υγείας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής - Ανεξήγητη η στάση επιστημόνων και η πολεμική για να σταματήσει η συζήτηση για τα φάρμακα μονοκλωνικών αντισωμάτων

Τα φαρμακευτικά σκευάσματα μονοκλωνικών αντισωμάτων ενδείκνυται για χρήση σε περιστατικά ελαφράς και μέτριας βαρύτητας, φάρμακα δηλαδή που θα βοηθήσουν στη θεραπεία των ασθενών αυτών αλλά και στην αποσυμφόρηση του ΕΣΥ και ειδικά των νοσοκομείων πρόκειται για ακριβά φάρμακα που όμως το κόστος είναι ασήμαντο μπροστά στο υψηλότατο κόστος των lockdown.

Μια συνολική αντιμετώπιση με φάρμακα και εμβόλια θα μπορούσε να αναχαιτίσει την πανδημία. Είναι παράλληλοι δρόμοι που θα πρέπει να προχωρήσουν ταυτόχρονα, το ένα δεν αποκλείει ούτε εμποδίζει την έλευση του άλλου.

Επιστημονικά δεν μπορεί να σταθεί καμία διαφωνία, θα πρέπει να εξηγηθεί πειστικά για ποιο λόγο κάποιοι, και επιστήμονες λειτουργούν λυσσαλέα σε οποιαδήποτε συζήτηση για έλευση φαρμάκων μονοκλωνικών αντισωμάτων είναι παράδοξη και παράλογη η κριτική, έχουν λάβει απλώς άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης διότι ακριβώς την ίδια άδεια θα λάβουν και τα εμβόλια. Το σήμερα και το επείγον αφορά τα φάρμακα μονοκλωνικών αντισωμάτων. Ο σχεδιασμός για τα εμβόλια αφορά το μέλλον.

Γιατί επιμένουν να σταματήσει η συζήτηση για τα φάρμακα των μονοκλωνικών αντισωμάτων, ας μας το εξηγήσουν.