Όλα εξετάζονται - Καμία απάντηση από την αν. Υπουργό Υγείας για το Νοσοκομείο Ιεράπετρας

9:55 π.μ. - Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2022
09:03 π.μ. - Δευ, 21/55/2022

Τι δήλωσαν στον Ηχώ 99,8 Μ. Γκάγκα, Εμμ. Καλλιονάκης, Γ. Σωμαράκης, Χ. Κανάκης

Το Νοσοκομείο Ιεράπετρας επισκέφθηκε το περασμένο Σάββατο η αναπληρώτρια υπουργός υγείας κα Μ. Γκάγκα, στο πλαίσιο περιοδείας της στον νομό Λασιθίου. Συναντήθηκε με τη Διοίκηση και εργαζόμενους, την αντιδήμαρχο κα Χ. Χατζημαρκάκη καθώς επίσης, με την ομάδα εθελοντών μηχανικών της Ιεράπετρας που βοηθούν ώστε να γίνουν απαραίτητες εργασίες στο Νοσοκομείο που θα συμβάλλουν στην εύρυθμη λειτουργία τους , αλλά και με τον σύλλογο φίλων του Νοσοκομείου.

hxonews

Η κα Γκάγκα ανέφερε ότι έγινε μια καλή συνάντηση γνωριμίας και σημείωσε ότι το Νοσοκομείο συλλειτουργεί με το Κέντρο Υγείας παρέχοντας υπηρεσίες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας φροντίδας. Αυτή την περίοδο ελέγχουν όλα τα νοσοκομεία και τη στελέχωση τους πανελλαδικά. Δεν θέλουν και δεν συζητάνε για κλείσιμο του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, όπως τόνισε. Όσο για το τι θα γίνει με τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους που είναι σε αναστολή αλλά και για το ότι η Ιεράπετρα δεν συμμετέχει στο Δ.Σ. των Διασυνδεόμενων νοσοκομείων του Νομού, αρκέστηκε να σχολιάσει ότι είναι θέματα που απασχολούν και άλλα νοσοκομεία και θα τα δουν.

hxonews

Από την πλευρά του ο Διοικητής κ. Εμμ Καλλιονάκης στις δηλώσεις του στάθηκε ιδιαίτερα στον αξονικό τομογράφο που πρόκειται να λειτουργήσει τις επόμενες ημέρες, στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας , το νέο οφθαλμολογικό κέντρο, τη δημιουργία νέου σηπτικού χειρουργείου, τη δημιουργία αιμοδοσίας, τα νέα ιατρεία ουρολογικό και ΩΡΛ, την νέα είσοδο και ανακαίνιση των ΤΕΠ.

hxonews

Εκ μέρους της ομάδας ιδιωτών μηχανικών ο κ. Γιώργος Σωμαράκης σημείωσε οτι καλύπτονται ανάγκες σε σχεδιασμό και συντήρηση σε συνεργασία με τη Διοίκηση με στόχο να βελτιωθεί η λειτουργικότητα του Νοσοκομείου. Γίνονται τμηματικά παρεμβάσεις με τά από εγκρίσεις, νόμιμα. Ιστορικά τώρα υπενθύμισε, η ΜΑΦ, σχεδιάστηκε ως ΜΕΘ το 1997 όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου ερχόταν στην Ελούντα ζήτησε να γίνει ΜΕΘ στον Νομό Λασιθίου. Τότε, επι Δημαρχείας Εμμ. Μαστοράκη και μετά από παρότρυνσή του, ο ίδιος ως ειδικός συνεργάτης του Δημάρχου και μαζί με την κα Γεωργία Μετινίδου Μαρκοπούλου και την κα Περακάκη Καίτη ανέλαβαν τον σχεδιασμό και συμπλήρωσαν τη μελέτη ως προς τα ηλεκτρομηχανολογικά και τα στατικά. Σήμερα έχουν τη χαρά να βλέπουν τη δημιουργία και την επικείμενη λειτουργία της. Οι μηχανικοί της Ιεράπετρας βοηθούν και θα βοηθούν όσο το ζητά το νοσοκομείο και ο τόπος, τόνισε.

hxonews

Ο κ. Μπάμπης Κανάκης Γραμματέας του συλλόγου φίλων Νοσοκομείου στάθηκε στην προσπάθεια και από τη δική τους πλευρά, για ένα πιο λειτουργικό νοσοκομείο.