Οι Τρίτεκνοι συνάντησαν την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

7:34 π.μ. - Τετάρτη, 1 Ιουλίου 2020
07:07 π.μ. - Τετ, 01/34/2020
Image: Οι Τρίτεκνοι συνάντησαν την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

Την Πέμπτη 25-6-2020 μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΟΠΟΤΤΕ συναντήθηκαν στο υπουργείο με την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Δόμνα Μιχαηλίδου

Έγινε συζήτηση επί όλων των θεμάτων που είναι αρμοδιότητα της Υφυπουργού.

Η εισήγηση του Προέδρου της ΟΠΟΤΤΕ ήταν σχετική με το Δημογραφικό πρόβλημα και το αίτημα αναγνώρισης των τρίτεκνων ως πολυμελών-πολύτεκνων οικογενειών με τρία και άνω παιδιά κατά τα πρότυπα των ευρωπαϊκών χωρών.

Στη συνέχεια τέθηκαν τα θέματα που αφορούν:

· στα αποσυρόμενα προϊόντα

· τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας

· δάνεια του ΟΕΚ

· προγράμματα στέγασης

· συμμετοχής της Ομοσπονδίας σε επιτροπές διαβούλευσης και προσλήψεων

· ένταξη των τρίτεκνων οικογενειών στις ευπαθείς ομάδες

· ενιαία αντιμετώπιση σε όλη την Ελλάδα, με εκπτώσεις στα εισιτήρια των ακτοπλοϊκών, των ΚΤΕΛ και των αστικών λεωφορείων και των τρένων

· αύξηση των εισοδηματικών κριτηρίων στο Α21

· προστασία της 1ης κατοικίας

· Επαύξηση voucher για τους Βρεφονηπιακούς σταθμούς

Η Υφυπουργός απάντησε σε όλα τα θέματα αυτά και δεσμεύτηκε να μελετήσει τα στοιχεία για τις μεταφορές, να εξετάσει την πλαισίωση των επιτροπών και γενικά επιφυλάχτηκε να δώσει απαντήσεις μετά από σύντομο χρονικό διάστημα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν βουλευτές Ξενοφών Μπαραλιάκος (Πιερίας) και Κωνσταντίνος Μαραβέγιας (Μαγνησίας). Στις εισηγήσεις τους ανέφεραν ότι οι πολυμελείς οικογένειες είναι αυτές που θα ανακόψουν με το παράδειγμά τους τη δημογραφική καθίζηση της χώρας μας και θα συμβάλλουν στην αλλαγή νοοτροπίας που θα επιτρέψει τη δημιουργία πολυμελών οικογενειών.

Από την ΟΠΟΤΤΕ συμμετείχαν οι Δημήτρης Κοντός (Πρόεδρος), Γιώργος Χαβάκης (Αντιπρόεδρος) Σούλα Βακουφτσή (Γεν. Γραμματέας), Ζωή Κοΐδου (Β΄ Αντιπρόεδρος) Μαίρη Χελιουδάκη (Υπ. Δημοσίων Σχέσεων), Δημήτρης Χριστοθανόπουλος (Οργαν. Γραμματέας).