Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τους εργάτες γης – Ο πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης στον Ηχώ 99,8

11:26 π.μ. - Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου 2022
11:09 π.μ. - Πέμ, 01/26/2022
Image: Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τους εργάτες γης – Ο πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης στον Ηχώ 99,8

Ο Σταύρος Αραχωβίτης μιλά για το αυξημένο κόστος παραγωγής και τις προτάσεις ΣΥΡΙΖΑ για στήριξη του πρωτογενή τομέα

Αναφορικά με τα προβλήματα που απασχολούν τον πρωτογενή τομέα μίλησε στον Ηχώ 99,8 ο πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και νυν Βουλευτής και Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης ΣΥΡΙΖΑ κ. Σταύρος Αραχωβίτης.

Όπως είπε, ο αγροτικός κόσμος λόγω των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, της έλλειψης εργατών γης , της ακρίβειας, είναι σε αναβρασμό. Και είναι σε αναβρασμό γιατί βλέπει ότι η κυβέρνηση όχι μόνο δεν ασχολείται, αλλά τον κοροϊδεύει. Γιατί βλέπει ότι έχει έναν πολύ δύσκολο χειμώνα μπροστά του, με την ακρίβεια της ενέργειας να έχει πολλαπλασιαστεί και τις αυξήσεις στις τιμές των πρώτων υλών να συνεχίζονται χωρίς σταματημό. Ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει εξωστρέφεια και στελέχη του όπως και ο πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας βρίσκονται ανά τη χώρα για να ενημερώσουν τόσο τους παραγωγούς αγροτικών προϊόντων όσο και για τους κτηνοτρόφους που επίσης δοκιμάζονται, για το πρόγραμμα και τις προτάσεις μας .

Στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι η επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης για το αγροτικό πετρέλαιο. Επιδότηση του αγροτικού ρεύματος. Επιδότηση λιπασμάτων και ζωοτροφών. Αλλαγή θεσμικού πλαισίου ΕΛΓΑ με διμερή χρηματοδότηση. Αντιμετώπιση έλλειψης εργατών γης με την έκδοση ειδικής κάρτας εργασίας για απασχόληση εργατών από τρίτες χώρες. Αξιοποίηση χρηματοδοτικών προγραμμάτων. Ενίσχυση ελέγχων. Ενίσχυση δημόσιων υπηρεσιών και υπηρεσιών συμβουλευτικής. Τόνωση αγοραστικής δύναμης αλλά και ο σχεδιασμός για την νέα ΚΑΠ, είπε ο πρώην Υπουργός .

Ο κ. Αραχωβίτης επεσήμανε σε άλλο σημείο ότι η χώρα μας δυστυχώς θα ξαναγυρίσει στην εποχή των προστίμων και των καταλογισμών. Η κυβέρνηση της Ν.Δ. έχει φέρει τη χώρα πίσω. Είναι ενδεικτικό ότι άλλαξαν τρεις υπουργοί αγροτικής ανάπτυξης και κανένας δεν άφησε ένα θετικό στίγμα στην ελληνική γεωργία. Αντίθετα, ερχόμενη και η κρίση ακρίβειας δεν πάρθηκαν εκείνα τα μέτρα που θα στήριζαν τον παραγωγό. Κινδυνεύουμε να χάσουμε την πρωτογενή παραγωγή.

Μέσα σε όλα αυτά ο κόσμος παρακολουθεί το πολύ σοβαρό θέμα των υποκλοπών πολιτικών και δημοσιογράφων που γίνονται με γνώση του Μεγάρου Μαξίμου και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Ποτέ , με εξαίρεση συγκεκριμένη περίοδο, δεν παρακολουθούνταν πολιτικοί και δημοσιογράφοι. Παρακολουθήσεις γίνονταν για θέματα εγχώριας ή διεθνούς τρομοκρατίας και για λόγους εθνικής ασφάλειας . Γιατί παρακολουθείται δημοσιογράφος που ασχολείται με συγκεκριμένα θέματα; Γιατί παρακολουθείται ο κ. Ανδρουλάκης; Απειλεί την εθνική ασφάλεια ή σχετίζεται με την τρομοκρατία ή την παρανομία; Δεν έχουν δοθεί απαντήσεις σε αυτά τα γιατί. Όπως φαίνεται λοιπόν ο λόγος που παρακολουθείτο ήταν καθαρά πολιτικός γιατί μάλλον κάποιοι ήθελαν να γνωρίζουν τις κινήσεις του, σχολίασε .