Οι προτάσεις της Κρήτης για τους νέους αγρότες που υιοθέτησε ο Βορίδης

9:19 π.μ. - Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2020
09:07 π.μ. - Πέμ, 30/19/2020
Image: Οι προτάσεις της Κρήτης για τους νέους αγρότες που υιοθέτησε ο Βορίδης

Ο κοινός βηματισμός βρέθηκε και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης υιοθέτησε τις προτάσεις που κατέθεσε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Μανόλης Χνάρης

Αυξημένα κίνητρα αλλά και μεγαλύτερες δεσμεύσεις θα περιλαμβάνει το Πρόγραμμα Νέων Αγροτών στην ΚΑΠ (Κοινή Αγροτική Πολιτική) της επόμενης περιόδου!

Ο κοινός βηματισμός βρέθηκε και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης υιοθέτησε τις προτάσεις που κατέθεσε ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης κ. Μανόλης Χνάρης, ο οποίος το τελευταίο διάστημα βρισκόταν σε ανοιχτή γραμμή τόσο με τον Υπουργό κ. Μάκη Βορίδη, όσο και με τον κ. Κώστα Μπαγινέτα , Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων.

Στην πιο πρόσφατη επικοινωνία του κ. Χνάρη με τον κ. Μπαγινέτα υπήρξε ταύτιση απόψεων ως προς την στοχοθεσία του νέου Προγράμματος.

Συμφωνήθηκε ότι θα πρέπει:

- Να αυξηθεί το πριμ πρώτης εγκατάστασης σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό, που θα προσεγγίζει τα επίπεδα άλλων ευρωπαϊκών χωρών

-Να είναι αυξημένη η επιδότηση σε αναπτυξιακά σχέδια, είτε σχέδια βελτίωσης ή προγράμματα μεταποίησης

-Να διερευνηθεί η δυνατότητα φορολογικών και ασφαλιστικών ελαφρύνσεων.

Υποχρεωτικός όρος, το νέο πρόγραμμα να δεσμεύει τους νέους αγρότες για περισσότερα χρόνια (εξετάζεται η πενταετία να γίνει δεκαετία).

“Στόχος είναι αυτοί που θα μπουν στο πρόγραμμα να μείνουν. Πρέπει να δοθούν κίνητρα για να βγαίνουν πραγματικοί αγρότες” είναι η φιλοσοφία που πρεσβεύει ο κ. Χνάρης.

cretalive.gr