Οι πρόωρες εκλογές φέρνουν παρατάσεις στις υποχρεώσεις των φορολογουμένων

8:19 π.μ. - Δευτέρα, 6 Μαΐου 2019
08:05 π.μ. - Δευ, 06/19/2019
Image: Οι πρόωρες εκλογές φέρνουν παρατάσεις στις υποχρεώσεις των φορολογουμένων

Χρόνο σε χιλιάδες φορολογούμενους να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους δίνει το υπουργείο Οικονομικών

 
Χρόνο σε χιλιάδες φορολογούμενους προκειμένου να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους τόσο αναφορικά με την υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος όσο και σε σχέση με τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών σε έως 120 δόσεις δίνει το υπουργείο Οικονομικών.
 
Με τη χώρα να μπαίνει ξανά σε προεκλογική περίοδο το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε παρατάσεις για την υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος και τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών σε έως 120 δόσεις δίνει το υπουργείο Οικονομικών.
 
Με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών παρατείνεται έως τις 29 Ιουλίου η προθεσμία υποβολής δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων, χωρίς να μεταβάλλεται το χρονοδιάγραμμα εξόφλησης των φόρων.
 
Οι δόσεις παραμένουν τρεις και είναι διμηνιαίες, όπως κάθε χρονιά, και οι προθεσμίες πληρωμής εκπνέουν την τελευταία ημέρα των μηνών Ιουλίου, Σεπτεμβρίου και Νοεμβρίου για τα φυσικά πρόσωπα. Όσοι καθυστερήσουν να υποβάλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις θα πρέπει να έχουν κάνει προκαταβολικά τον «λογαριασμό» τους. Χρεωστικό σημείωμα το οποίο θα εκδοθεί στην καταληκτική ημερομηνία της 29ης Ιουλίου, θα πρέπει να εξοφληθεί κατά το ένα τρίτο δύο ημέρες αργότερα, στις 31 του μήνα.
 
Στο μέτωπο των ρυθμίσεων οφειλών, η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου προανήγγειλε παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ένταξης στις 120 δόσεις έως τις 30 Σεπτεμβρίου.
 
Με δηλώσεις της ανέφερε ότι υπέγραψε απόφαση με την οποία παρατείνεται η καταληκτική ημερομηνία υποβολής της αίτησης για υπαγωγή στη ρύθμιση των 120 δόσεων για ληξιπρόθεσμες οφειλές στις Δ.Ο.Υ. έως 30.9.2019.
 
Υπενθυμίζεται ότι η ένταξη στη ρύθμιση των 120 δόσεων αφορά ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις έως τις 31 Δεκεμβρίου 2018 και με τα σημερινά δεδομένα οι φορολογούμενοι δεν μπορούν να εντάξουν σε αυτή τρέχουσες οφειλές του 2019. Όσοι επιθυμούν να ρυθμίσουν τρέχουσες φορολογικές υποχρεώσεις έχουν τη δυνατότητα μέσω της πάγιας ρύθμισης των 12-24 δόσεων.
 
 
 
in.gr