Οι μαθητές στους δρόμους γιατί «η μάσκα δεν είναι η μόνη προστασία, δώστε λεφτά για την Παιδεία»

12:46 μ.μ. - Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020
12:09 μ.μ. - Πέμ, 24/46/2020
Image: Οι μαθητές στους δρόμους γιατί «η μάσκα δεν είναι η μόνη προστασία, δώστε λεφτά για την Παιδεία»

Εσείς δεν μας στείλατε ούτε μάσκες στο σωστό μέγεθος!

Μαθητικές κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με εκατοντάδες μαθητές να ζητούν περισσότερα μέτρα προστασίας στα σχολέια, προσλήψεις καθηγητών, επαρκές προσωπικό καθαριότητας. καλύτερες και περισσότερες αίθουσες. «Κάνουμε μάθημα με ελλείψεις καθηγητών σε αίθουσες κλουβιά, 25 και 30 μαθητές στις τάξεις. Μπαινοβγαίνουμε στα ΜΜΜ ο ένας πάνω στον άλλον για να πάμε σχολείο. Το μόνο μέτρο που έχει πάρει η κυβέρνηση είναι η συνεχόμενη πολύωρη υποχρεωτική χρήση μάσκας (που μας την έδωσε και σε λάθος διαστάσεις) σε δίωρα μαθήματα και με λιγότερη ώρα διαλείμματος. Εν μέσω πανδημίας και οικονομικής κρίσης η κυβέρνηση μας επέβαλε να δώσουμε φέτος εξετάσεις με τον κόφτη της Τράπεζας Θεμάτων» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι μαθητές. «Μας λέτε να είμαστε υπεύθυνοι. Σας απαντάμε: Μόνο εμείς κρατάμε υπεύθυνη στάση αυτές τις δύο εβδομάδες, για αυτό και κινητοποιούμαστε για το σχολείο μας. Εσείς δεν μας στείλατε ούτε μάσκες στο σωστό μέγεθος!» προσθέτουν

«Μας λέτε πως είναι πρόβλημα η μαθητική μας πορεία που θα φοράμε μάσκες και θα κρατάμε αποστάσεις (όταν τέτοια πορεία κάνουν ακόμα και οι γιατροί), αλλά δεν είναι πρόβλημα ο συνωστισμός στην τάξη και στο Μετρό!

Μας λέτε πως εμείς κλείνουμε τα σχολεία, αλλά η δική σας πολιτική τα έχει κάνει υγειονομικές βόμβες και τα κλείνει από Covid το ένα μετά το άλλο! Μας λέτε ότι έχουμε δίκιο και να κάτσουμε σπίτι για να σας κάνουμε τη χάρη και να χάσουμε το δίκιο μας. Έχετε το θράσος να μας λέτε πως θα ικανοποιήσετε τα αιτήματα μας άμα κάνουμε πίσω – την ίδια στιγμή που μας ζαλίζετε πως δεν μπορεί να λυθεί τίποτα, πως είμαστε υπερβολικοί που ζητάμε ασφαλές σχολείο. Μας λέτε να είμαστε υπεύθυνοι. Σας απαντάμε: Μόνο εμείς κρατάμε υπεύθυνη στάση αυτές τις δύο εβδομάδες, για αυτό και κινητοποιούμαστε για το σχολείο μας.

Εσείς δεν μας στείλατε ούτε μάσκες στο σωστό μέγεθος! Για να τελειώνουμε. Έχουμε δίκιο. Το ξέρετε. Τα βάλατε μαζί μας; Μπαστούνια θα τα βρείτε. Οι μαθητές στους δρόμους – Τρέχτε να κρυφτείτε».

Την ίδια ώρα όλο και περισσότερα «λουκέτα» μπαίνουν σε σχολεία της χώρας λόγω των ανεπαρκών κυβερνητικών μέτρων για την πανδημία του κορονοϊού. Εκατοντάδες σχολεία βρίσκονται σε κατάληψη με βασικά αιτήματα τη λειτουργία ολιγομελών τμημάτων και την πρόσληψη καθηγητών και προσωπικού καθαριότητας. Μαθητές και μαθήτριες παίρνουν σχετικές αποφάσεις μέρα με τη μέρα σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Κρήτη και άλλες περιοχές της χώρας.

  The Press project