Οι Λογιστές Κρήτης για το φορολογικό – ασφαλιστικό

5:29 μ.μ. - Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου 2016
05:02 μ.μ. - Τετ, 03/29/2016
Image: Οι Λογιστές Κρήτης για το φορολογικό – ασφαλιστικό

Ο κλάδος των Λογιστών Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών συμμετέχει στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται από όλες τις επαγγελματικές ομάδες, διότι γνωρίζει ότι η εφαρμογή του ήδη προτεινόμενου ασφαλιστικού, το οποίο κατευφημισμό ονομάζεται μεταρρυθμιστικό, θα οδηγήσει σε πλήρη εξάντληση της όποιας μέχρι σήμερα έχει απομείνει εισοδηματικής ικανότητας, διότι συνδιαζομένη με τους υφιστάμενους υψηλούς φορολογικούς συντελεστές, θα επιφέρει ακόμη μεγαλύτερη φτωχοποίηση στον κλάδο.

Είναι επίσης γνωστό ότι ο κλάδος έχει δεχτεί και συνεχίζει να δέχεται διαχειριστικά το μεγαλύτερο βάρος από τις περικοπές που έχουν επιβληθεί και επιβάλλονται  λόγω των μνημονίων στον δημόσιο τομέα, με αποτέλεσμα τo κόστος λειτουργίας του να έχουν εκτοξευθεί.
 
Είναι επίσης γνωστό ότι ο «κλάδος μας» και οι επιχειρήσεις «χέρι χέρι» προσπαθούν στις περισσότερες των περιπτώσεων να επιβιώσουν, μέσα από μία επταετή συνεχή ύφεση.
 
Η πρόταση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος περί απόσυρσης του ασφαλιστικού προσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας και συζήτηση με ποσοτικοποιημένα στοιχεία, μας βρίσκει σύμφωνους, όπως άλλωστε βρίσκει σύμφωνους και τις λοιπές ενδιαφερόμενες επαγγελματικές ομάδες και τα Επιμελητήριά τους.
 
Το ασφαλιστικό μας αφορά όλους και όλοι από την μεριά τους θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
 
Όσον αφορά την πρόταση του Οικονομικού Επιμελητηρίου για αποχή από τις φορολογικές δηλώσεις μας, μας εξέπληξε ιδιαίτερα γνωρίζοντας το περιεχόμενο του «Κώδικα Δεοντολογίας» που συνέταξε το ίδιο το Οικονομικό Επιμελητήριο και ο οποίος Κώδικας φέρνει ξεκάθαρα τον κλάδο μας προ των ευθυνών του απέναντι στους πελάτες του.
 
Επομένως θεωρούμε ότι εναπόκειται στα Επιμελητήρια να δώσουν την εντολή στους πελάτες τους να μην υποβάλλουν «Φορολογικές Δηλώσεις» και όχι μονομερώς  να αναλάβει την πρωτοβουλία και ευθύνη  ο κλάδος των Λογιστών Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών.
 
Οι Φορολογικές δηλώσεις υποβάλλονται από τον Λογιστή μετά από εντολή της συνεργαζόμενης με αυτόν επιχείρησης ή επαγγελματία .
 
Πρέπει επομένως να αναλογιστούμε τις οικονομικές επιπτώσεις που θα έχουμε πράττοντας μονομερώς χωρίς την σύμφωνη γνώμη της επιχείρησης ή επαγγελματία.
 
Η Νομική κάλυψη είναι απαραίτητη προϋπόθεση για οποιαδήποτε μονομερή ενέργεια από μεριά μας.
 
Ο κλάδος  των Λογιστών Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών  έχει απορροφήσει πολλούς κραδασμούς, ο ρόλος όμως του «εξιλαστήριου θύματος» δεν είναι αποδεκτός.
 
Σ’ αυτόν τον αγώνα πολιτικές σκοπιμότητες δεν χωράνε, πρόκειται για την  επιβίωσή μας.
 
Με εκτίμηση
 
ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ
 
ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ
 
26 Φεβρουαρίου 2016
 
 
 
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ – ΛΟΓΙΣΤΩΝ – ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ – ΕΛΕΓΚΤΩΝ – ΜΕΛΕΤΗΤΩΝ – ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΕΠΙΧ/ΣΕΩΝ Ν. ΧΑΝΙΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΔΕΙΟΥΧΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ Ν. ΧΑΝΙΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ –  ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ – ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ Ν. ΡΕΘΥΜΝΗΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ – ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ – ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΜΕΣΣΑΡΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ – ΕΛ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ Ν. ΛΑΣΙΘΙΟΥ