Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για κατασκευή υπόγειας διάβασης πεζών στην Ιεράπετρα στο περιφερειακό συμβούλιο

11:54 π.μ. - Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2020
11:02 π.μ. - Παρ, 21/54/2020
Image: Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για  κατασκευή υπόγειας διάβασης πεζών στην Ιεράπετρα στο περιφερειακό συμβούλιο

Ο αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου στον Ηχώ για 7ο Νηπιαγωγείο και τα θέματα του περιφερειακού συμβουλίου

Τα εγκαίνια του νέου κτιρίου του 7ου Νηπιαγωγείου Ιεράπετρας θα διεξαχθούν την ερχόμενη Τρίτη 25 Φεβρουαρίου στις 12.00 το μεσημέρι. Ο αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου μίλησε στον Ηχώ 99,8 λέγοντας πως τα εγκαίνια θα γίνουν και είναι σημαντικό να κατασκευάζονται νέα σχολεία. Ωστόσο όμως πριν την παράδοση του έργου θα πρέπει να γίνουν ακόμη κάποιες παρεμβάσεις στο κτίριο μετά και τις επισημάνεις που έχουν γίνει και από πλευράς γονέων ώστε να βελτιωθούν οι υποδομές.

Εν συνεχεία ο κ. Γουλιδάκης αναφέρθηκε σε θέματα που θα απασχολήσουν τη σημερινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου και έχουν να κάνουν με τον νομό και την Ιεράπετρας Ειδικότερα για την Ιεράπετρα θα συζητηθεί η έγκριση κυκλοφοριακής ρύθμισης (εργοταξιακή σήμανση) επί της Επαρχιακής Οδού Ν.28 (Ιεράπετρα – Σητεία) στην περιοχή “Περιστεράς”, στο πλαίσιο της κατασκευής υπόγειας διάβασης εξυπηρέτησης πεζών. Όπως είπε στην έξοδο της Ιεράπετρας προς τη Σητεία κατασκευάζεται ξενοδοχειακή μονάδα. Η επιχείρηση είχε ζητήσει την κατασκευή υπόγειας διάβασης ώστε να εξυπηρετούνται οι πελάτες και να έχουν πρόσβαση και διέξοδο στην παραλία. Για να κατασκευαστεί η υπόγεια διάβαση, θα πρέπει να γίνει εκτροπή της κυκλοφορίας του δρόμου και η λήψη των απαραίτητων μέτρων και η αναγκαία σήμανση. Εν συνεχεία να φτιαχτεί εκ νέου το τμήμα του δρόμου που θα χαλάσει και θα κατασκευαστεί ξανά με το πέρας των εργασιών και αυτό με οικονομική ευθύνη της εταιρίας. Η όλη διαδικασία θα διαρκέσει για δυο μήνες. Για να γίνουν όλα τα παραπάνω είναι αναγκαία η έγκριση του περιφερειακού συμβουλίου, εξήγησε.

Ένα άλλο θέμα είναι η έγκριση Προγράμματος δασικών έργων – εργασιών και μελετών της Δ/νσης Δασών Λασιθίου έτους 2020, με τον κ. Γουλιδάκη να αναφέρει ότι ο προϋπολογισμός για δράσεις για τη διεύθυνση δασών Λασιθίου ανέρχεται στα 2.770.000 ευρώ περίπου. Δράσεις που είτε εξελίσσονται είτε περιλαμβάνονται στον νέο προγραμματισμό όπως πχ η κατασκευή κλειστής υδατοδεξαμενής στη θέση Θρυπτή στο Κάτω Χωρίο Ιεράπετρας, συντήρηση οδικού δασικού δικτύου κ.α.

Ακολουθεί συνέντευξη κ. Γουλιδάκη: