Οι καταναλωτές του Λασιθίου γυρίζουν την πλάτη στο ακριβό πετρέλαιο θέρμανσης

8:18 π.μ. - Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2019
08:12 π.μ. - Τετ, 18/18/2019
Image: Οι καταναλωτές του Λασιθίου γυρίζουν την πλάτη στο ακριβό πετρέλαιο θέρμανσης

Ο πρόεδρος του συλλόγου Βενζινοπωλών Λασιθίου στον Ηχώ 99,8 για τις τιμές σε πετρέλαιο θέρμανσης και βενζίνης

Την πλάτη τους στο πετρέλαιο θέρμανσης γυρίζουν οι καταναλωτές στον νομό Λασιθίου και αυτό γιατί η τιμή στο οποίο διατίθεται είναι ασύμφορη, δηλώνει στον Ηχώ 99,8 ο πρόεδρος του συλλόγου βενζινοπωλών νομού Λασιθίου κ. Π. Επιτροπάκης . Προσθέτει ότι η τιμή πέρυσι κυμάνθηκε από 1,05 το λίτρο έως 1,08 ευρώ. Φέτος η τιμή διαμορφώνεται από 1,11 – 1,15 λεπτά το λίτρο. Ο κόσμος δεν μπορεί με αυτές τις τιμές να αγοράσει πετρέλαιο θέρμανσης. Πολλοί δε πρατηριούχοι έχουν σταματήσει τη διανομή γιατί είναι πλέον ασύμφορο για τις επιχειρήσεις τους.

Όσο για το επίδομα θέρμανσης ο κ. Επιτροπάκης εξέφρασε την αντίθεσή του λέγοντας ότι δεν θα πρέπει ο κόσμος να περιμένει το επίδομα για να αγοράσει πετρέλαιο θέρμανσης για να μπορέσει να ζεστάνει το σπίτι του και καλό θα ήταν η τιμή να είναι πιο προσιτή ώστε όλο και περισσότερο να μπορούν να το προμηθευτούν.

Σε ότι την τιμή της βενζίνης είναι σταθερή αυτή την περίοδο παρόλα αυτά δεν απέκλεισε την πιθανότητα να αυξηθεί την περίοδο των γιορτών , σημειώνοντας ωστόσο ότι και εδώ η κατανάλωση έχει μειωθεί καθώς οι καταναλωτές για λόγους οικονομίας αποφεύγουν κάθε περιττό δρομολόγιο.

Τέλος αναφέρθηκε στις δυσκολίες των πρατηριούχων να επιβιώσουν αλλά και την αναγκαιότητα να παρθούν πολιτικές αποφάσεις για να στηριχτεί ο κλάδος και κατ΄ επέκταση ο καταναλωτής.

Ακούστε εδώ τα όσα δήλωσε στον Ηχώ 99,8: