Οι φωτογραφίες από το τσιγαράδικο που εντόπισε το Λιμενικό στην Κρήτη- Η επίσημη ανακοίνωση

Σε επίσημη ανακοίνωση για τον εντοπισμό του "τσιγαράδικου" πλοίου, νότια της Κρήτης προχώρησε το Λιμενικό Σώμα, δίνοντας στη δημοσιότητα και τις πρώτες πληροφορίες:
Συγκεκριμένα, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, αεροσκάφος Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε πρώτες βραδυνές ώρες χθες στη θαλάσσια περιοχή 5,5 ν.μ νότια της Ιεράπετρας Φ/Γ πλοίο, να εκφορτώνει ποσότητα λαθραίων τσιγάρων σε Α/Κ σκάφος.
Άμεσα οργανώθηκε επιχείρηση ακινητοποίησής του, από περιπολικό σκάφος Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. στελέχη πληρώματος του οποίου επιβιβάστηκαν στο Φ/Γ πλοίο ''ROSETTA'' και διαπίστωσαν ότι στα δύο (02) από τα τέσσερα (04) εμπορευματοκιβώτια που μετέφερε περιέχονταν λαθραία τσιγάρα.
Στο πλαίσιο της έρευνας που ακολούθησε στην ευρύτερη περιοχή εντοπίστηκε Α/Κ σκάφος που έπλεε χωρίς να φέρει αλιευτικά εργαλεία, πλησίον του ανωτέρω Φ/Γ πλοίου. Σε ελέγχους που διεξήγαγαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ιεράπετρας, εντοπίστηκαν στη θαλάσσια περιοχή όρμου Μακρύ Γιαλού και περισυνελέγησαν 2092 κούτες τσιγάρων οι οποίες είχαν απορριφθεί στη θάλασσα λίγη ώρα νωρίτερα, από τα δύο μέλη του πληρώματος του εν λόγω Α/Κ σκάφους, τα οποία συνελήφθησαν.


candianews.gr