Οι εθελοντές του Ierapetra United ευχαριστούν για την κινητή υγειονομική μονάδα που έρχεται σε πόλη και χωριά

6:20 μ.μ. - Παρασκευή, 11 Αυγούστου 2017
06:08 μ.μ. - Παρ, 11/20/2017
Image: Οι εθελοντές του Ierapetra United ευχαριστούν για την κινητή υγειονομική μονάδα που έρχεται σε πόλη και χωριά

Η ομάδα Ierapetra V2 θέλει να ευχαριστήσει από καρδιάς την διοίκηση του ΕΚΑΒ Ηρακλείου αλλά και το τοπικό τμήμα της Ιεράπετρας

Η προσπάθεια για αγορά Κινητής Υγειονομικής Μονάδας στην πόλη κινητοποίησε χιλιάδες πολίτες συμβάλλοντας στην μεγαλύτερη φιλανθρωπική δράση των τελευταίων ετών στην Ιεράπετρα ! Δεκάδες εθελοντές όλων των ηλικιών βγήκαν στους δρόμους, έψαξαν πόρους, ξενύχτησαν και διέθεσαν ακόμη και πολλά προσωπικά έξοδα για να πραγματοποιηθεί το εγχείρημα που φάνταζε απρόσιτο και όνειρο στην αρχή !
 
Με την διάθεση παλαιού οχήματος από το ΕΚΑΒ Ηρακλείου, μειώνονται αρκετά τα έξοδα αφού δεν χρειάζεται η αγορά νέου οχήματος, και προστίθενται μόνο αυτά της μηχανικής επισκευής και του εξοπλισμού του με νέα ιατρικά μηχανήματα, κατάλληλα για τους σκοπούς που προορίζεται !
 
Γεγονός που καθιστά απόλυτα βιώσιμο τον στόχο με τους πόρους που με πολύ κόπο συγκέντρωσαν οι δεκάδες εθελοντές του Ierapetra United χωρίς να χρειάζεται να πραγματοποιηθεί και τρίτη εκδήλωση που είχε προγραμματιστεί για αυτά τα Χριστούγεννα (…και ίσως τέταρτη για το Καλοκαίρι του 2018) και θα επιβάρυνε τους εθελοντές που διαθέτουν αποκλειστικά χρόνο από τις εργασίες τους ή τις σπουδές τους !
 
Το όχημα που για τυπικούς καθαρά λόγους έχει παραχωρηθεί στον Δήμο Ιεράπετρας ο οποίος άμεσα με την σειρά του θα το παραχωρήσει στο Τοπικό Τμήμα Ερυθρού Σταυρού, είναι σε αρκετά καλή κατάσταση και αφού ολοκληρώθηκε ο τεχνικός έλεγχος από πιστοποιημένο συνεργείο, προγραμματίζεται να γίνει άμεσα η αγορά νέου κινητήρα, ενώ το επόμενο διάστημα θα μεταφερθεί στην Ιεράπετρα για τον ηλεκτρολογικό του έλεγχο, την βαφή, αλλά και την παραγγελία του Ιατρικού Εξοπλισμού !
 
Η κινητή Υγειονομική Μονάδα θα πρωταγωνιστήσει στις προληπτικές εκστρατείες του τοπικού τμήματος Ερυθρού Σταυρού ενισχύοντας το ιερό του έργο και παρέχοντας ΔΩΡΕΑΝ υπηρεσίες προς τους πολίτες τόσο της Ιεράπετρας όσο και απομακρυσμένων χωριών και περιοχών που τις έχουν απόλυτα ανάγκη !
 
Ενδεικτικά :
 
– Eπισκέψεις στα χωριά της περιοχής μας και δωρεάν εξετάσεις σε όλους τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας, ειδικά σε εκείνους που δεν έχουν την δυνατότητα να μετακινηθούν !
– Επισκέψεις και εξετάσεις στα παιδιά των σχολείων της πόλης μας (Οδοντιατρικές, Παιδιατρικές κτλ.)
– Οργανωμένη περιοδεία της μονάδας και καμπάνιες για προληπτικές εξετάσεις όπως Μαστού κτλ.
– Πλήρης εξοπλισμός της μονάδας για έκτακτα περιστατικά : Μόνιτορ ζωτικών λειτουργιών, οξυγόνο, ειδικό ανακλινόμενο κρεβάτι – φορείο και κάθισμα τραυματία, παροχή ρεύματος, παροχή οξυγόνου, αναπνευστήρας, απινιδωτής κ.α )
– Ειδικός αριθμός κλήσης χωρίς αναμονή, χωρίς ανακατεύθυνση γραμμής.
– Παρουσία της μονάδας ως κινητό Ιατρείο σε εκδηλώσεις εμβολιασμού, περίθαλψης και συγκομιδής προσφύγων αλλά και εκδηλώσεις μεγάλης προσέλευσης για άμεση δράση. Επίσης παρουσία σαν μονάδα σε εκδηλώσεις κοινωνικής ευαισθητοποίησης πάνω σε χρόνια νοσήματα ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων.
 
Παράλληλα η ομάδα μας θέλει να ευχαριστήσει τον κ. Ανδρέα Μαμαντόπουλο που ακούραστα συνέβαλε τα μέγιστα και σε αυτό το εγχείρημα όπως και όλα τα μέλη του Τοπικού τμήματος Ερυθρού Σταυρού ! Επίσης ευχαριστούμε τους χρυσούς χορηγούς της προσπάθειας που δεν είναι άλλοι από το Ψητοπωλείο Special, το Colour Center Χαλκιαδάκη, η Ellinair, αλλά και όλους εκείνους που βοήθησαν με κάθε τρόπο !
 
Επίσης ευχαριστούμε : Τον σύλλογο Φίλων & Συγγενών ΑΜΕΑ Ιεράπετρας, τον Εθελοντιακό, τον Γιώργο Αγγελάκη από το τοπικό ΕΚΑΒ για την πολύτιμη διαμεσολάβηση του ώστε να παραχωρηθεί το όχημα, τον σύλλογο Crete For Life, τον σύλλογο ΣΤΗΡΙΖΩ, και τον σύλλογο Νόσου Crown για την στήριξη τους και την θέληση τους να μεταμορφωθεί η πόλη μας σε μια γροθιά για αυτόν τον σκοπό !
 
Χωρίς την προσπάθεια όλων μας δεν θα φτάναμε ποτέ σε αυτό το δύσκολο και χρονοβόρο αποτέλεσμα ! Στόχος είναι, αν δεν προκύψουν προβλήματα γραφειοκρατικής ή άλλης φύσεως που δεν μπορούμε να ελέγξουμε ή να επηρεάσουμε, να εγκαινιαστεί η μονάδα μετά τα Χριστούγεννα !
 
Υπενθυμίζεται πως από το 2014 το Project Ierapetra United έχει προσφέρει 29.640 ευρώ στις κοινωνικές συλλογικότητες της πόλης αναβαθμίζοντας υγειονομικές δομές, συμβάλλοντας στην αγορά οχήματος για τους Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού, βοηθώντας οικονομικά συλλόγους της πόλης μας ώστε να προσφέρουν με την σειρά τους σε συμπολίτες μας που το είχαν απόλυτα ανάγκη, και γεμίζοντας με προϊόντα το Κοινωνικό Παντοπωλείο της πόλης μας !
 
Και όλα αυτά μέσα από εκδηλώσεις και δράσεις που χρηματοδοτούν οι πολίτες χωρίς καμία χρηματοδότηση από την πολιτεία. Για όλες τις δραστηριότητες των εθελοντών μπορείτε να ενημερώνεστε και μέσα από την σελίδα του Ierapetra United στο Facebook εδώ ! Προχωράμε !