Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Ιεράπετρας στην ΔΥΠΕ Κρήτης

11:48 π.μ. - Παρασκευή, 22 Μαΐου 2020
11:05 π.μ. - Παρ, 22/48/2020
Image: Οι  εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Ιεράπετρας στην ΔΥΠΕ Κρήτης

Διεκδικούν διεύρυνση του Δ.Σ. των Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Λασιθίου και αυτοδιοίκητο

Με την διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης κα Ελένη Μπορμπουδάκη συναντήθηκε πρόσφατα αντιπροσωπία του συλλόγου εργαζομένων στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας. Η πρόεδρος κα Κατερίνα Γεωργία μίλησε στον Ηχώ 99,8 λέγοντας πως καταρχάς μετέφεραν στην κα Διοικήτρια την δυσαρέσκεια της μη εκπροσώπησης του Νοσοκομείου Ιεράπετρας στο Δ.Σ. των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Λασιθίου. Υπήρξαν διαβεβαιώσεις οτι δεν θα υπάρχει ανισομερής μεταχείριση μεταξύ των νοσοκομείων και φάνηκε ότι η κα Διοικήτρια αντιλήφθηκε την κατάσταση και διαβεβαίωσε ότι θα γίνουν προσπάθειες διεύρυνσης του Δ.Σ. των Διασυνδεόμενων.

Η μη εκπροσώπηση προσθέτει η πρόεδρος του συλλόγου, έρχεται να αναδείξει και πάλι την αναγκαιότητα να γίνει το Νοσοκομείο Ιεράπετρας αυτοδιοίκητο καθώς το σύστημα με τα Διασυνδεόμενα δεν έχει επιφέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Θέτοντας το θέμα στην κα Διοικήτρια δεν έλαβαν κάποια συγκεκριμένη απάντηση. Η κα Κατερίνα σχολίασε πάντως πως θα πρέπει 7η ΥΠΕ και Υπουργείο Υγείας επιτέλους να καταλήξουν τι θέλουν για τον νομό Λασιθίου και να λάβουν τις αντίστοιχες αποφάσεις ώστε να στηρίξουν ανάλογα τις υγειονομικές δομές του νομού.

Σε άλλο σημείο αναφέρθηκε στις ανάγκες του νοσοκομείου σε μόνιμο προσωπικό, τι γίνεται με το επικουρικό προσωπικό αλλά και τον αξονικό τομογράφο. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον Οργανισμό του Νοσοκομείου για τον οποίο υπάρχει ολοκληρωμένη πρόταση και αναμένεται η θέση του επιστημονικού συμβουλίου και είναι στη συνέχεια θέμα του Υπουργείου να αποφασίσει. Αυτό που ζητούν μέσω του Οργανισμού είναι οι κλίνες να αξηθούν στις 140, να ονομαστεί το Νοσοκομείο σε Νοσοκομείο Ιεράπετρας – Νοτιοανατολικής Κρήτης, να δημιουργηθούν ξεχωριστές κλίνες πχ για χειρουργικό – ορθοπεδικό και τέλος να καλυφθούν οι θέσεις του προσωπικού και να προβλέπονται περισσότερες οργανικές θέσεις, είπε ανάμεσα σε άλλα η κα Κατερίνα.