Οι επιδοτήσεις στο ρεύμα τον Φεβρουάριο: Στα 40 ευρώ ανά μεγαβατώρα

10:50 π.μ. - Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2023
10:01 π.μ. - Τρί, 31/50/2023
Image: Οι επιδοτήσεις στο ρεύμα τον Φεβρουάριο: Στα 40 ευρώ ανά μεγαβατώρα

Tι ανακοίνωσε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας

Στα 40 ευρώ ανά μεγαβατώρα για μηνιαία κατανάλωση έως 500 κιλοβατώρες για τα νοικοκυριά διαμορφώνεται για τον μήνα Φεβρουάριο η επιδότηση στο ηλεκτρικό ρεύμα όπως ανακοίνωσε  ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

Όπως είπε αφορά το 90% των νοικοκυριών.

Στο κοινωνικό τιμολόγιο η επιδότηση στα 80 ευρώ/μεγαβατώρα.

Οι κρατικές επιδοτήσεις για τους λογαριασμούς ρεύματος του Φεβρουαρίου

Σε ότι αφορά τον Φεβρουάριο και την κρατική επιδότηση για τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, ο Κώστας Σκρέκας ανέφερε:

Τα τιμολόγια είναι μειωμένα κατά 65%Για την επιδότηση οικιακών τιμολογίων κυρίας και μη κύριας κατοικίας, χωρίς κριτήρια, για κατανάλωση έως 500 μεγαβατώρες, η επιδότηση φθάνει τα 40 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Η κατανάλωση-επιδότηση αυτή φορά το 90% των νοικοκυριών.Οσοι ανήκουν στα κοινωνικά τιμολόγια θα επιδοτηθούν με 88 ευρώ τη μεγαβατώρα.Για την επιδότηση για τα επαγγελματικά τιμολόγια, θα δοθεί ενίσχυση 20 ευρώ ανά μεγαβατώραγια τους αγρότες θα δοθεί το διπλάσιο ποσό, 40 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Ολόκληρη η δήλωση του Κώστα Σκρέκα για την κρατική επιδότηση των λογαριασμών για τον Φεβρουάριο

"Η Κυβέρνηση συνεχίζει αταλάντευτα για 18ο μήνα την πολιτική στήριξης των καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας απέναντι στην πρωτόγνωρη ενεργειακή κρίση. Με αυτή την πολιτική μας επιλογή, καταφέραμε να απομακρύνουμε από την ελληνική κοινωνία τις τεράστιες δυσμενείς επιπτώσεις που θα μπορούσε να έχει η κρίση στο βιοτικό επίπεδο και την καθημερινότητα των Ελλήνων".