Οι εκπαιδευτικοί αντιδρούν στην αξιολόγηση – Παγκρήτιο συλλαλητήριο σήμερα στο Ηράκλειο

10:08 π.μ. - Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2023
10:02 π.μ. - Τετ, 15/08/2023
Image: Οι εκπαιδευτικοί αντιδρούν στην αξιολόγηση – Παγκρήτιο συλλαλητήριο σήμερα στο Ηράκλειο

Η πρόεδρος του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ιεράπετρας «Μαρία Λιουδάκη» κα Κατερίνα Φιλιππάκη μιλά στον Ηχώ 99,8

Στο Παγκρήτιο συλλαλητήριο των εκπαιδευτικών συμμετέχει ο σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ιεράπετρας Μαρία Λιουδάκη. οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αντιδρούν στον τρόπο με τον οποίο επιχειρείται να γίνει η αξιολόγηση, την οποία την χαρακτηρίζουν ως τιμωρητική.

Η πρόεδρος κα Κατερίνα Φιλιππάκη μίλησε στον Ηχώ 99,8 για τα αιτήματά τους λέγοντας ότι καθημερινά το εκπαιδευτικό έργο των δασκάλων αξιολογείται μέσα από τη δουλειά τους. Εξάλλου οι εκπαιδευτικοί περνούν από ΑΣΕΠ από προσοντολόγιο, πολλοί έχουν μεταπτυχιακά, συμμετέχουν σε μετεκπαιδεύσεις και σεμινάρια.

Με την αξιολόγηση ο εκπαιδευτικός καλείται να αξιολογηθεί σε 65 σημεία. Αξιολογούνται οι στόχοι χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι ιδιαιτερότητες κάθε σχολείου. Δεν αποκλείεται να αναπτυχθούν και εσωτερικές έριδες εντός των σχολικών μονάδων. Υπάρχει ο κίνδυνος να φτάσουμε σε ένα επίπεδο τέτοιο που κάποιο σχολείο να θεωρείται ως καλό και άλλο όχι και τόσο . Τι θα γίνει τότε; Όλοι θα θελήσουν να πάνε το παιδί τους στο λεγόμενο καλό σχολείο, τα υπόλοιπα τι θα γίνουν, θα κλείσουν; Επιδίωξη της κυβέρνησης η συρρίκνωση σχολικών μονάδων, ήταν μερικές επισημάνσεις από την κα Φιλιππάκη.

Όσο για τη συμμετοχή εκτιμάται από την πρώτη εικόνα που είχαν νωρίς σήμερα το πρωί ότι θα υπάρχει μεγάλη συμμετοχή των εκπαιδευτικών.

Ακούστε εδώ αναλυτικά