Οι δράσεις του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι τον τελευταίο χρόνο στην Ιεράπετρα

2:08 μ.μ. - Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2021
02:03 μ.μ. - Τετ, 03/08/2021
Image: Οι δράσεις του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι τον τελευταίο χρόνο στην Ιεράπετρα

Οι εργαζόμενοι του προγράμματος, ενημερωμένοι και καταρτισμένοι, δίνουν αθόρυβα καθημερινή μάχη για τους ανήμπορους, ηλικιωμένους και άπορους συνανθρώπους μας

Μάρτιος 2020 – Μάρτιος 2021

Κλείνοντας έναν χρόνο σε κατάσταση πανδημίας και ως ελάχιστο δείγμα ηθικής επιβράβευσης από το Δήμο Ιεράπετρας και το Ν.Π.Δ.Δ. ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α., θα θέλαμε να αναφέρουμε με το παρόν δελτίο τύπου στην δράση και το πλήθος των υπηρεσιών του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι.

Ανταποκρινόμενο στις πρωτόγνωρες προκλήσεις της πανδημίας, οι εργαζόμενοι του προγράμματος, ενημερωμένοι και καταρτισμένοι, δίνουν αθόρυβα καθημερινή μάχη για τους ανήμπορους, ηλικιωμένους και άπορους συνανθρώπους μας.

Η ανάγκη για φροντίδα και στήριξη σε ευάλωτες ομάδες πολιτών, αναδείχτηκε ακόμα περισσότερο αυτή τη χρονική περίοδο. Για τον λόγο αυτό οι υπηρεσίες του προγράμματος αναδιαμορφώθηκαν ώστε να καλύψουν τις ανάγκες που προέκυψαν εν μέσω πανδημίας και κρατικών περιορισμών. Ενδεικτικά για τον μήνα Φεβρουάριο το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» παρείχε τις εξής υπηρεσίες :

• 42 ενημερώσεις για κρατικές / προνοιακές παροχές που οι ωφελούμενοι δεν γνώριζαν ότι δικαιούνται να λαμβάνουν από διάφορους φορείς (ΚΕΠΑ,ΚΕΑ,ΟΠΕΚΑ,ΕΦΚΑ).

• 24 διασυνδέσεις με κοινωνικές υπηρεσίες και 40 διαμεσολαβήσεις με δημόσιες υπηρεσίες και ΔΕΚΟ.

• 36 διασυνδέσεις με υπηρεσίες υγείας (ραντεβού, συνεννόηση με θεράποντα ιατρό κ.α.) ηλεκτρονικά ραντεβού με υπηρεσίες, έντυπα μετακίνησης για ωφελούμενους, ραντεβού για εμβολιασμό και διαμεσολάβηση για μεταφορά τους σε υπηρεσίες υγείας.

• 110 αγορές και προμήθειες ειδών πρώτης ανάγκης,

• 18 εξοφλήσεις λογαριασμών,

• 34 διανομές προϊόντων πρώτης ανάγκης σε δικαιούχους ΤΕΒΑ και 14 σε δικαιούχους του κοινωνικού παντοπωλείου.

• Συνταγογράφηση φαρμάκων για 65 ωφελούμενους, αγορά των φαρμάκων για 37 και 9 συνοδείες σε ιατρείο ή νοσοκομείο.

• 77 ενεσοθεραπείες, 80 αιμοληψίες σε άτομα που δεν μετακινούνται, 6 αλλαγές καθετήρα,

• 6 επισκέψεις ατομικής υγιεινής καθαριότητας και 2 περιποιήσεις διαβητικού ποδιού.

• Διανομή 19 μερίδων φαγητού που διανέμονται σε καθημερινή βάση σε οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας.

•Η καθαριότητα οικίας που αποφεύγεται λόγω πανδημίας έχει μετατραπεί σε υπηρεσίες αποκομιδής σκουπιδιών και καθαριότητα εξωτερικών χώρων σε 31 περιπτώσεις.

• Κοινωνική στήριξη (ατόμων και οικογενειών) κατ’ ιδίαν αλλά και τηλεφωνικά σε 170 ωφελούμενους.

Οι παροχές που αναφέρονται παραπάνω εκτός του ότι απευθύνονται στο σύνολο τους σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού (χωρίς ενεργό υποστηρικτικό περιβάλλον), βοηθούν και στο να μην εκτίθενται σε κίνδυνο τα άτομα από την επαφή τους με υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας. Όλες οι ενέργειες γίνονται με σεβασμό στην ανθρώπινη προσωπικότητα, τηρώντας τον κανονισμό προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

Ν.Π.Δ.Δ. ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α. Ιεράπετρας

Η Πρόεδρος Σακαδάκη – Μπαχλιτζανάκη Μαρία