Οι δράσεις της Υπηρεσίας Καθαριότητας στο Δήμο Ιεράπετρας για τον Οκτώβριο

10:07 π.μ. - Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2018
10:09 π.μ. - Τρί, 11/07/2018
Image: Οι δράσεις της Υπηρεσίας Καθαριότητας στο Δήμο Ιεράπετρας για τον Οκτώβριο

Συμμετέχουμε όλοι και συμβάλλουμε στο έργο της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Ιεράπετρας

Μετά την πρόσληψη των συμβασιούχων της Κοινωφελούς εργασίας μέσω ΟΑΕΔ, στις 10/10/2018, έχουμε ξεκινήσει επιπλέον δράσεις καθαριότητας σε πολλά σημεία του Δήμου μας, όπου δεν είχαμε τη δυνατότητα να ανταποκριθούμε όπως εμείς θα θέλαμε, λόγω έλλειψης προσωπικού.
 Έχουμε προγραμματίσει λοιπόν την καθαριότητα των κοιμητηρίων, ξεκινώντας από αυτό της Ιεράπετρας. Συνεχίζουμε και έχουμε ήδη καθαρίσει της Γρα- Λυγιάς, της Βαїνιάς, του Κεντριού, της Καλαμαύκας, του Κάτω Χωριού, της Παχειάς Άμμου και συνεχίζουμε.

IMG-20181105-105612-1
 
 Επίσης, ενημερώνουμε τους δημότες μας ότι η πόλη της Ιεράπετρας έχει χωριστεί σε 12 τομείς, στους οποίους έχουμε τοποθετήσει εργάτες καθαριότητας σε καθημερινή βάση.
 Έχουμε απομακρύνει πέντε φορές το μήνα Οκτώβριο, με μηχανήματα της Υπηρεσίας, πάνω από δέκα φορτηγά ογκώδη απορρίμματα και υπολείμματα θερμοκηπίων από δύο σημεία του Κεντριού.
 Στις 24, 25, και 26 Οκτωβρίου καθαρίσαμε με τη βοήθεια φορτηγών και JCB την ευρύτερη περιοχή της Νέας Ανατολής.
 Χρησιμοποιώντας το ανοικτό φορτηγό της Υπηρεσίας, περισυλλέξαμε ανεξέλεγκτα απορρίμματα και κλαδοκάθαρα σε δρόμους των Τοπικών Κοινοτήτων της Παχειάς Άμμου, του Κάτω Χωριού, του Αγίου Ιωάννη, του Μύρτους, των Μεσελέρων και της Καλαμαύκας. 
 Καθαρίσαμε εσωτερικά και εξωτερικά το Κοινοτικό κτίριο της Τοπικής Κοινότητας του Κάτω Χωριού.

IMG-20181105-105934
 
 Επιπλέον, έγινε καθαρισμός του ποταμού που ξεκινά από το νέο περιφερειακό και φτάνει μέχρι το Νοσοκομείο, καθώς και στους χώρους γύρω από αυτόν.
 Έγινε καθαρισμός της οδού Κατράκη και όλων των δρόμων γύρω από τα Λύκεια και μέχρι το κτίριο του ΟΑΕΔ.
 Έγινε καθαρισμός στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, στο 1ο Νηπιαγωγείο, στον παραλιακό δρόμο, το χώρο γύρω από το 2ο Γυμνάσιο, καθώς και στη Ναυμαχία.
 
Συνεχίζουμε με τον ίδιο ζήλο και διάθεση.
Η καθαριότητα είναι υπόθεση όλων μας.
 
 
Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΜΑΡΙΑ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΑΚΗ