Οι 9 υποψήφιες του Συνδυασμού «Ιεράπετρα - Δήμος Πρότυπο»

3:15 μ.μ. - Σάββατο, 20 Απριλίου 2019
03:04 μ.μ. - Σάβ, 20/15/2019
Image: Οι 9 υποψήφιες του Συνδυασμού «Ιεράπετρα - Δήμος Πρότυπο»

Νέα ονόματα ανακοίνωσε ο υποψήφιος Δήμαρχος Ιεράπετρας Α. Πετράς


67

Δόμνα Προμηράκη Κτιστάκη
 
Γεννήθηκα στην Νέα Σμύρνη με καταγωγή από την Κρήτη και τη Μικρά Ασία. 
Είμαι νοσηλεύτρια με εργασιακή εμπειρία στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Ασκληπιείου Βούλας και του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, ενώ τα τελευταία χρόνια εργάζομαι σε ιδιωτικό ιατρείο. 
Είμαι παντρεμένη με τον ιατρό Κωνσταντίνο Δημητρίου και έχουμε ένα υπέροχο μωρό. 
Από τα παιδικά μου χρόνια ασχολήθηκα με τον αθλητισμό και τον προσκοπισμό. 
Παρά το ότι μεγάλωσα στην Αθήνα, η επαφή μου με την Ιεράπετρα με άγγιξε ιδιαίτερα. Η αμεσότητα των ανθρώπων, η καλοσύνη, η φιλοξενία καθώς και ο ρυθμός της ζωής , η επαφή  με τη φύση και ο υπέροχος καιρός με έκαναν να την αγαπήσω. 
Η πόλη μας είναι ένα τόπος ευλογημένος και στο χέρι μας είναι να τον κάνουμε ακόμα καλύτερο. 
Θα ήθελα κι εγώ με τη συμμετοχή μου στο Κοινοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας να βοηθήσω ώστε να γίνει πράγματι η πόλη μας ένας Δήμος Πρότυπο.

68
 
Ελπίδα Σουργιαδάκη
 
Γεννήθηκα στην Ιεράπετρα το 1987.ειμαι κόρη του Νικολάου Σουργιαδάκη και της Ειρήνης Χατζηδημητρίου, είμαι παντρεμένη με τον Κων/νο Χαρκιολάκη και έχουμε μια κόρη 5 μηνών. 
Είμαι πτυχιούχος Μηχανολόγος Μηχανικός τ.ε και Απόφοιτη της σχολής παιδαγωγικής κατάρτισης Α.Σ.ΠΑΙ.ΤΕ. Εργάζομαι ως ιδιωτική υπάλληλος. Αποφάσισα να ασχοληθώ με την τοπική αυτοδιοίκηση γιατί θέλω να δω την πόλη μου να πηγαίνει ένα βήμα παρακάτω. 
Πιστεύω σε ένα καλύτερο μέλλον για την Ιεράπετρα βασισμένο στη σωστή συνεργασία και στον κοινό στόχο.

69

 
Εμμανουέλα Δρακογιαννάκη
 
Γεννημένη το 1980 στην πόλη Bergisch Gladbach της Γερμανίας, μεγάλωσα και πήγα σχολείο στην Ιεράπετρα. Έφυγα για λίγο από τον αγαπημένο μου τόπο για σπουδές και επαγγελματική κατάρτιση. Είμαι σύζυγος, επιχειρηματίας και μητέρα 2 παιδιών. 
Ξεκίνησα το 2000 ως ελεύθερη επαγγελματίας στον τομέα της παροχής υπηρεσιών και από το 2015 και μετά στην ιδιωτική εκπαίδευση. Μαζί με τον σύζυγό μου, Μανό Καρτσάκη, διευθύνουμε ένα κέντρο ξένων γλωσσών και φιλολογικών μαθημάτων δουλεύοντας με μεγάλη χαρά καθημερινά με όλα εκείνα τα παιδιά που θα αποτελέσουν το μέλλον  του τόπου μας. 
Αγαπώ τις τέχνες και τον πολιτισμό, ιδιαίτερα τον ελληνικό και τον ευρωπαϊκό και ασχολούμαι ερασιτεχνικά με τον αθλητισμό. Αγαπώ επίσης και τον τόπο μου και τον θεωρώ προνομιακό και ιδιαίτερο. Πιστεύω τόσο στις δυνατότητές του όσο και σε εκείνες των ανθρώπων του. 
Όλοι εμείς που ζούμε εδώ έχουμε την δύναμη της συμμετοχής στα κοινά και μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα προς το καλύτερο. Οραματίζομαι έναν δήμο λειτουργικό και εξωστρεφή, φιλόξενο και γεμάτο δυνατότητες  τόσο για τους κατοίκους του όσο και για εκείνους που τον επισκέπτονται. Επιθυμώ να συνεργαστώ σε τοπικό επίπεδο με όλους αυτούς τους αξιόλογους ανθρώπους που έχουν ως γνώμονα το κοινό καλό και θέλουν να δουν τον τόπο μας να πηγαίνει μπροστά και να έχει το μέλλον που του αξίζει.

70
 
Ντίνα Λαμπράκη του Νικήτα
 
Γεννήθηκα στην Ιεράπετρα το 1963 όπου πέρασα όλα μου τα βιώματα. Είμαι παντρεμένη με τον Νικήτα Λαμπράκη και έχουμε 3 παιδιά τον Μανόλη την Δέσποινα και τον Γιάννη. 
Εργάσθηκα στο νοσοκομείο Ιεράπετρας ως βοηθητικό προσωπικό και ήμουν επί σειρά ετών στο διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου όπως και στην επιτροπή αγώνα για το νοσοκομείο. Κατάγομαι από αγροτική οικογένεια και έτσι γνωρίζω πολύ καλά την αγωνία και τους κόπους τον αγροτών μας.

71
 
Δέσποινα Φανουράκη
 
Κατάγομαι από το χωριό Χριστός και γεννήθηκα στην Ιεράπετρα, όπου και ολοκλήρωσα την δευτεροβάθμια εκπαίδευση μου, και διαμένω μόνιμα τα τελευταία 25 χρόνια. Είμαι παντρεμένη με τον Ανδρέα Κυμάκη, Πολιτικό Μηχανικό, πρώην Προϊστάμενο του Τ.Ο.Ε.Β. Ιεράπετρας, με τον οποίο έχουμε 3 παιδιά, το Στέλιο, απόφοιτο Φιλολογίας, την Ιωάννα, απόφοιτη Νομικής ασκούμενη δικηγόρο και την Αγγελική, φοιτήτρια Μαθηματικού.
Αποφοίτησα από το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων της ΑΣΟΕΕ. Μετά το πέρας των σπουδών μου, παρέμεινα στην Αθήνα, όπου για 10 χρόνια εργάσθηκα στο Δημόσιο υπηρετώντας στον Τομέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων (Επικουρικό Ταμείο) του Υπουργείου Υγείας & Πρόνοιας, με αρμοδιότητες στο λογιστήριο και στον έλεγχο επιχειρήσεων.
Το 1994 μετατάχθηκα στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης τοποθετούμενη στην Αστυνομική Υποδιεύθυνση Ιεράπετρας, όπου μέχρι τη συνταξιοδότησή μου ασκούσα καθήκοντα Δημοσίου Κατηγόρου στα Δικαστήρια της Ιεράπετρας.
Πλέον ασχολούμαι στη κτηνοτροφική και αγροτική οικονομία.
Θεωρώ πως σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης, υπάρχουν ευρέα περιθώρια διαμόρφωσης ενός ποιοτικού χώρου διαβίωσης, με σεβασμό στο οικιστικό και φυσικό περιβάλλον και αξιοποίηση των πολλαπλών δυνατοτήτων της πόλης μας. Η Ιεράπετρα μπορεί να αποτελέσει έναν «Δήμο Πρότυπο». Στηρίζω τον Αντώνη Πετρά για την προσωπικότητά του, τις αξιόλογες ιδέες του και τη διάθεσή του να αξιοποιήσει με κάθε μέσο τη γνώση προς όφελος των πολλών και να προσπαθήσει για την ανάδειξη των προτερημάτων της πόλης μας.

72
 
Μαλλιωτάκη Μαρία
 
Ονομάζομαι Μαλλιωτάκη Μαρία και ζω στην Ιεράπετρα από το 1996. Είμαι καθηγήτρια Αγγλικών και μεταφράστρια έκτοτε με εξειδίκευση διδασκαλίας της αγγλικής γλώσσας σε ηλικίες παιδιών 4-12 ( young learners ) την οποία πήρα από το University of Bedfordshire στο Luton του Ην.Βασιλείου. Επίσης είμαι ιδιοκτήτρια του κέντρου Αγγλικής γλώσσας DIDACTICS από το 2003 .
Σύζυγος μου είναι ο Δασκαλάκης Δημήτρης - Ιατρός Νευρολόγος , στην Ιεράπετρα . Μαζί έχουμε ένα γιο το Νικόλα , μαθητή της 2ης τάξης του 1ου Λυκείου Ιεράπετρας.
Κατάγομαι από το πανέμορφο χωριό της Καλαμαύκας, για το οποίο είμαι  ιδιαίτερα υπερήφανη, όχι μόνο για το φυσικό του κάλος αλλά και για την πλούσια πολιτιστική και πολιτισμική του κληρονομιά , πλαισιωμένο από υπέροχους ανθρώπους που πάντα ενωμένοι αγωνίζονται αγόγγυστα  για  την ευημερία του τόπου αυτού, παρά τις αμέτρητες δυσκολίες που έχουν να αντιμετωπίσουν καθημερινά λόγω της έλλειψης οργάνωσης και καθορισμού προτεραιοτήτων από τις μέχρι τώρα εκλεγμένες δημοτικές αρχές.
Έχω τη θέληση να εργαστώ ομαδικά για ένα δήμο χωρίς πλέον ατέρμονα και άλυτα προβλήματα εκπαίδευσης είτε πρόκειται για τον δημόσιο ή για τον ιδιωτικό τομέα με σκοπό την υλοποίηση πρωτοπόρων ιδεών  πάνω σε δρώμενα εκπαιδευτικά, πολιτιστικά και πολιτισμικά . Είμαι επίσης πρόθυμη να προσφέρω την βοήθεια μου στο τόπο μου επικεντρώνοντας σε θέματα επικοινωνίας του Δήμου μας με το εξωτερικό και προβολής της περιοχής μας προς αυτό. 
 
Γνωρίζω προσωπικά τον Αντώνη Πετρά τα τελευταία 20 χρόνια , θαυμάζοντας όχι μόνο το ήθος ,την εργατικότητα και οργανωτικότητα του, αλλά και εξίσου την αφοσίωση και αγάπη  που δείχνει στο Δήμο μας.
Οραματίζομαι τον τόπο μου, ως πόλο έλξης του νομού μας σε όλα τα επίπεδα και είμαι διατεθειμένη να εργαστώ με την παράταξη “ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟ” δίπλα στον υποψήφιο Δήμαρχο Αντώνη Πετρά για μια Ιεράπετρα Πρότυπο .

73
 
Χριστάκη Δέσποινα του Μιχαήλ
 
Ονομάζομαι Δέσποινα Χριστάκη του Μιχαήλ και της Μαρίας και έχω γεννηθεί στο Σταυροχώρι στις 5 Αυγούστου 1963. Μαθήτευσα στο 36 δημοτικό σχολείο Αθηνών   Φοίτησα στο γυμνάσιο Σητείας καθώς και στο τεχνικό λύκειο τμήμα μηχανολογίας. Το 1981 παντρεύτηκα τον Εμμανουήλ Χριστάκη και αποκτήσαμε δύο παιδιά. Τον Γιώργο βοηθό φυσικοθεραπευτή και την Μαρία ιδιωτική υπάλληλο.
Το 1998 έγινα μέλος στο Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ιεράπετρας γιατί πάντα ήθελα να βοηθώ τον άνθρωπο προσφέροντας εθελοντικά  όπου χρειαστεί .Υπήρξα δυο χρόνια υπαρχηγός  και τρία χρόνια αρχηγός στο Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών του ΕΕΣ Ιεράπετρας.                       
Συμμετέχω πρώτη φορά σε εκλογική διαδικασία ως υποψηφία σύμβουλος  στο συνδυασμό “Ιεράπετρα Δήμος Πρότυπο” γιατί θέλω και μπορώ  να βοηθήσω τη πόλη μας να πετύχει τους στόχους της. Στηρίζω τον Αντώνη Πέτρα διότι θεωρώ ότι είναι άνθρωπος ικανός σοβαρός, μια ήρεμη δύναμη.  
 
74
 
Αλίκη Παλαμιανάκη Δοργιάκη
 
Γεννήθηκα στο Ηράκλειο Κρήτης και στα τρία μου χρόνια μετακόμισα με τους γονείς μου στην Αθήνα όπου και αποφοίτησα από την Ιόνιο Σχολή.
Στη συνέχεια σπούδασα πολεοδομία στο Πολυτεχνείο Βιέννης και πέντε χρόνια μετά γράφτηκα στην Αρχιτεκτονική της Ανωτάτης Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών Βιέννης όπου και ολοκλήρωσα τις σπουδές μου.
Παρέμεινα στην Βιέννη για εργασία αφενός ως ελεύθερος Συνεργάτης σε αρχιτεκτονικά γραφεία και αφετέρου ως ελεύθερος Επαγγελματίας στο δικό μου γραφείο.
Η μεγάλη αλλαγή στη ζωή μου ήρθε όταν ένας πελάτης μου ζήτησε να του κτίσω το εξοχικό του στα Φέρμα Ιεράπετρας. Έτσι έκανα αναγνώριση του Διπλώματος μου στην Ελλάδα και άρχισα να εργάζομαι ως Αρχιτέκτων Μηχανικός και στη χώρα μου.
Αυτό ήταν αφορμή να γνωρίσω τον σύζυγο μου Νικό Δοργιάκη με τον οποίο αποκτήσαμε έναν γιο, τον Λευτέρη  και ζούμε όλοι μαζί στα Φέρμα.
Μιλάω Αγγλικά και Γερμανικά και λατρεύω την δουλειά μου!
" Η πίστη στην σπουδαιότητα της Αρχιτεκτονικής βασίζεται στην αντίληψη πως είμαστε διαφορετικοί άνθρωποι σε διαφορετικά μέρη και στην πεποίθηση ότι αποστολή της Αρχιτεκτονικής είναι να μας καταστήσει σαφές ποιοι θα μπορούσαμε να είμαστε ιδανικά".
Συνεργάζομαι με τον Συνδυασμό “ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟ” για μια Ιεράπετρα που μας αξίζει.

75
 
Έρρικα Δοργιάκη
 
Ονομάζομαι Φρειδερίκη Δοργιάκη (Έρρικα) του Νικολάου, γεννήθηκα το 1994 στον Άγιο Νικόλαο και μεγάλωσα στην Ιεράπετρα. 
Το 2012 ξεκίνησα να φοιτώ στην σχολή Βιβλιοθηκονομίας, Αρχειονομίας και Μουσειολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου από το οποίο αποφοίτησα το  2017. Ολοκλήρωσα την πρακτική μου στον Δήμο Ιεράπετρας και την πτυχιακή μου με θέμα “Μελέτη ανάπλασης της Αρχαιολογικής συλλογής της Ιεράπετρας” .
Το 2018  εργάστηκα στην Αγγλία σε σχολείο για παιδιά και νέους με ειδικές ανάγκες. Από το 2019 ζώ στην Ιεράπετρα.
Συνεργάζεται με τον Αντώνη Πετρά και την παράταξη ¨ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟ¨ γιατί αγαπά την πόλη της και θέλει να προσφέρει σε αυτήν και τους ανθρώπους της.