Οι 6 άξονες και το όραμα του νέου Υποδιοικητή της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Ν. Παπαβασιλείου

9:24 π.μ. - Τρίτη, 19 Απριλίου 2022
09:04 π.μ. - Τρί, 19/24/2022
Image: Οι 6 άξονες και το όραμα του νέου Υποδιοικητή της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Ν. Παπαβασιλείου

Δεν θα κλείσει κανένα νοσοκομείο στο Λασίθι αντίθετα κινούμαστε για την ενίσχυσή τους

Καθήκοντα υποδιοικητή στην 7η ΥΠΕ Κρήτης ανέλαβε ο κ. Νεκτάριος Παπαβασιλείου περιφερειακός σύμβουλος. Γνώστης του χώρου της υγείας δεδομένου ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ασχολείται με τον τομέα αυτό καθώς έχει διατελέσει Διοικητής στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας αλλά και Γενικός Διευθυντής της ιδιωτικής κλινικής στο Ηράκλειο Interclinic. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Ηχώ 99,8 ευχήθηκε καταρχάς υγεία σε όλο τον κόσμο και προέτρεψε τους πολίτες ειδικά αυτές τις ημέρες του Αγίου Πάσχα να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε ότι αφορά στην πανδημία και να τηρούν τα μέτρα τονίζοντας ότι χρειάζεται κοινή προσπάθεια όλων για να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας, τα αγαπημένα μας πρόσωπα και τους γύρω μας.

Είπε στη συνέχεια ότι αισθάνεται περηφάνια και μεγάλη ευθύνη για τα καθήκοντα και τις αρμοδιότητες που αναλαμβάνει. Μιας και τώρα ανέλαβε καθήκοντα δεν θέλησε να αναλύσει τους στόχους του ωστόσο έδωσε το στίγμα του. Στάθηκε στα λόγια της αναπληρώτριας υπουργού υγείας που πρόσφατα επισκέφθηκε το Λασίθι και την Κρήτη ότι δεν θα κλείσει κανένα νοσοκομείο αντίθετα υπάρχει ένας σχεδιασμός ενίσχυσής τους. Σε αυτή την κατεύθυνση λοιπόν θα εργαστεί από πλευράς του, κάνοντας το καλύτερο δυνατό.

Είναι ένα στοίχημα η περίοδος αυτή, τόνισε και πρόσθεσε. Η υγεία είναι ένα πεδίο όπου συναντώνται οι παρακάτω έξι άξονες. Χρηστής διοίκησης. Εφαρμογής ενός συγκεκριμένου επιχειρησιακού σχεδίου δράσης με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Αποτελεσματικότητα στην καθημερινότητα του πολίτη. Ανάπτυξη με όραμα τουλάχιστον σε βάθος 15 χρόνων. Συνεργασία και συνεννόηση. Ανάπτυξη και διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού σε όλα τα επίπεδα.

Υποστήριξε στη συνέχεια ότι η σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα δε θα πρέπει να τρομάζει γιατί πολλά μπορούν να επιτευχθούν στο πλαίσιο της ανάπτυξης και της συνεργασίας. Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας για στόχους που και ο ίδιος είχε θέσει κάποιοι από τους οποίους υλοποιήθηκαν στην πορεία κάποιοι άλλοι όμως όχι όπως είναι το νέο κτίριο πίσω από το Νοσοκομείο ή το εργαστήριο στον τρίτο όροφο του νοσοκομείου που προγραμματίζονταν για εκπαίδευση φοιτητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό και χώρος ανταλλαγής απόψεων επεμβάσεων ειδικού χαρακτήρα. Η υγεία δεν έχει ομάδες δεν έχει χρώματα. Στόχος είναι η εξυπηρέτηση των ασθενών και η παροχή αξιόλογων υπηρεσιών υγείας, τόνισε μεταξύ άλλων.