Οι 3 αλλαγές, τα 4 νέα πρόσωπα και το ριγμένο Λασίθι

9:52 π.μ. - Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017
09:03 π.μ. - Πέμ, 16/52/2017
Image: Οι 3 αλλαγές, τα 4 νέα πρόσωπα και το ριγμένο Λασίθι

Με τα νέα πρόσωπα και τα χαρτοφυλάκια μοιάζει περισσότερο συγκεντρωτικό: ο Αρναουτάκης και ο Καλογερής που αναβαθμίζεται με επιπλέον χαρτοφυλάκιο την ενέργεια θα έχουν τον πρώτο λόγο

Επιτέλους, λοιπόν, νέοι αντιπεριφερειάρχες. Με 3 αλλαγές και…4 νέα πρόσωπα απάντησε ο Στ.Αρναουτάκης στο αίτημα για ανανέωση των προσώπων που ασκούν εξουσία στην περιφέρεια Κρήτης αναδιανέμοντας ταυτόχρονα και τα χαρτοφυλάκια. Ο περιφερειάρχης διατήρησε δύο από τους «παλιούς» αντιπεριφερειάρχες, ενώ με την απώλεια της Βιργινίας Μανασάκη άδειασε μία ακόμη θέση και γι’ αυτό προέκυψαν οι κ.Αλεξάκης, Μιχελογιάννης, Ξυλούρης και Χνάρης.
 
Ο κ.Αρναουτάκης έχοντας στραμμένο το βλέμμα και στις εκλογές του 2019 θέλησε να φτιάξει ένα δυνατό σχήμα, αλλά ταυτόχρονα να ξεκαθαρίσει ότι στο 15μηνο θα γίνουν ξανά αλλαγές έτσι ώστε να δοκιμαστούν κι άλλα στελέχη, να πάρουν μέρος στην εκτελεστική εξουσία και άλλοι περιφερειακοί συμβουλου. Έτσι, το…σήμα που δόθηκε στην πραγματικότητα αφορά τους 6 πλέον αντιπεριφερειάρχες που έραψαν…κοστούμι , αλλά και άλλους –τουλάχιστον 4 πρόσωπα- που είναι στον πάγκο ως αναπληρωματικοί και σίγουρα την επόμενη φορά θα δοκιμαστούν κι εκείνοι.
 
Πάντως με τα νέα πρόσωπα και τα χαρτοφυλάκια μοιάζει περισσότερο συγκεντρωτικό: ο Αρναουτάκης και ο Καλογερής που αναβαθμίζεται με επιπλέον χαρτοφυλάκιο την ενέργεια θα έχουν τον πρώτο λόγο. Αυτό προκύπτει και από τις «αρμοδιότητες» που μοιράστηκαν…
 
Ο κ.Αλεξάκης διατηρεί το χαρτοφυλάκιο του «υπουργού Εξωτερικών» που είχε και ως εντεταλμένος σύμβουλος, αλλα πλέον έχει μεγαλύτερα περιθώρια ευελιξίας και αποφάσεων καθώς θα διαθέτει σφραγίδα και υπογραφή για τα ευρωπαϊκά προγράμματα.
 
Ο κ.Μιχελογιάννης θα έχει την ανάπτυξη και τις όποιες υπηρεσίες αφορά αυτή. Ο κ.Ξυλούρης που επιβεβαιώθηκε ως φαβορί για την αντιπεριφέρεια παίρνει τα τεχνικά έργα, αλλά πρέπει να ξεκαθαριστεί η αρμοδιότητα αυτή ανάμεσα στον ιδιο τον περιφερειάρχη και τους χωρικούς που μάλλον δεν θα αφήσουν…άλλον να εμπλακεί στα πόδια τους.
 
Αλλαγή χαρτοφυλακίου για την κ.Βρέντζου η οποία αφήνει τον πρωτογενή τομέα και μένει στα κοινωνικά. Μειωμένες αρμοδιότητες μεν αλλά απεδείχθη ότι η Βρέντζου «δεν τρώγεται»…και παραμενει… «άσετ» για την περιφερεια…
 
Ο κ.Χνάρης από την Αγροτοδιατροφική παίρνει προαγωγή για την αντιπεριφέρεια και στη θέση του πάει ο κ.Κουρουπάκης που δεν γινεται μεν αντιπεριφερειάρχης , αλλά σαφώς αναβαθμίζεται.
 
Εκτός, όπως αναμενόταν, βρέθηκαν ο κ.Αντίπας Σηφάκης- που μάλλον ξεκίνησε με μεγάλες προσδοκίες, αλλά δεν τις δικαίωσε αφού φάνηκε πως ούτε ο ίδιος ήθελε, ο κ.Κλώντζας, ο κ.Σημαντηράκης- οι δυο τελευταίοι προσπάθησαν αλλά τους έφαγε η «ποσόστωση»
 
Τι σημαίνει αυτό το σχήμα; Πως διατηρήθηκαν οι ισορροπίες, το Λασίθι ασφαλώς είναι ριγμένο αφού είναι και ο μοναδικός νομός που δεν έχει θεματική συμμετοχή στις αντιπεριφέρειες, με το Ηράκλειο να έχει 3 , τα Χανιά δυο και το Ρέθυμνο ένα.
 
 
 
Πηγή: cretalive.gr