Ο υπεύθυνος της «AgroAναπτυξιακή» Μιχάλης Πλατής στον Ηχώ για ΟΣΔΕ και νέους αγρότες

10:55 π.μ. - Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2024
10:06 π.μ. - Δευ, 03/55/2024
Image: Ο υπεύθυνος της «AgroAναπτυξιακή» Μιχάλης Πλατής στον Ηχώ για ΟΣΔΕ και νέους αγρότες

Τι είπε σε συνέντευξή του στον Ηχώ 99,8

Στον Ηχώ 99,8 μίλησε ο Μιχάλης Πλατής, υπεύθυνος της Agro Αναπτυξιακή, για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ, τους νέους αγρότες και την ΚΑΠ.

Ο κ. Πλατής μας ενημέρωσε ότι όπως και πέρυσι, υπήρξε καθυστέρηση στις δηλώσεις ΟΣΔΕ λόγω πολιτικών αποφάσεων που πρέπει να παρθούν, κυρίως για τα οικολογικά σχήματα. Ο ΟΠΕΚΕ υποσχέθηκε ότι μέσα στον Ιούνιο θα γίνουν όλες οι εκκαθαρίσεις ώστε να ολοκληρωθούν οι πληρωμές. Είναι σημαντικό να γίνουν σωστά οι πληρωμές και μετά να ανοίξει η πύλη του ΟΣΔΕ και πιστεύει ότι σε δύο εβδομάδες θα ανοίξει η πύλη του ΟΣΔΕ και θα λειτουργεί σωστά.

Σχετικά με τους νέους αγρότες, ο κ. Πλατής θεωρεί ότι μέσα στην εβδομάδα θα γίνει η επίσημη πρόσκληση. Οι βαθμολογίες έχουν ήδη μπει και τα ελάχιστα μόρια που θα πρέπει να έχει ο κάθε αιτών είναι τα 45.

Κλείνοντας, ο κ. Πλάτης μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στον αγροτικό τομέα λόγω της ΚΑΠ σχολιάζοντας ότι η τροποποίηση με τα οικολογικά σχήματα , κατά τη γνώμη του, είναι τραγική και θα πρέπει η Ευρωπαϊκή Ένωση να την επανεξετάσει και να στηρίξει τους αγρότες. Το κόστος παραγωγής έχει αυξηθεί, τα ξενικά προϊόντα είναι πιο φθηνά και οι επιδοτήσεις μειώνονται γεγονός που δεν υποστηρίζει τον αγρότη.

Τέλος, ο κ. Πλατής κάλεσε τον αγροτικό κόσμο να μετέχει στην ημερίδα που θα πραγματοποιήσει η Agro Αναπτυξιακή την Τετάρτη 12/6/2024 στις 7.00μμ στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» στην Ιεράπετρα.