Ο χάρτης των νέων αντικειμενικών αξιών - Τι ισχύει για το Λασίθι

8:56 π.μ. - Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2018
08:06 π.μ. - Τετ, 13/56/2018
Image: Ο χάρτης των νέων αντικειμενικών αξιών - Τι ισχύει για το Λασίθι

Που ανεβαίνουν, που μειώνονται που μένουν σταθερές οι τιμές ζώνης

Ανατροπές στον χάρτη της αγοράς των ακινήτων φέρνουν οι νέες αντικειμενικές αξίες. Η μεγαλύτερη αύξηση 54% στις τιμές ζώνης γράφτηκε στον Αγ. Νικόλαο της Κρήτη. Στην συγκεκριμένη περιοχή η κατώτερη τιμή από 650 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο έκανε άλμα στα 1.000 ευρώ το τετραγωνικό.
 
Μεγάλες αυξήσεις παρατηρούνται στα νησιά των Κυκλάδων με την Μύκονο να πρωταγωνιστεί και την Κρήτη όπου υπάρχει έντονη τουριστική δραστηριότητα και ανάπτυξη. Στην Αττική σε πολλές περιοχές παρατηρούνται μικρές αυξομειώσεις ενώ εντοπίζονται αυξήσεις που φθάνουν μέχρι και 29% ακόμη και σε λαϊκές γειτονιές. Το μεγαλύτερο ποσοστό καταγράφεται στην Μαλακάσα όπου η ανώτερη τιμή από 700 ευρώ το τετραγωνικό ανεβαίνει στα 900 ευρώ το τετραγωνικό, ακολουθεί το Πέραμα με αύξηση 25% με την κατώτερη τιμή ζώνης από 600 ευρώ το τετραγωνικό να αυξάνεται στα 750 ευρώ το τετραγωνικό και η Νέα Πέραμος με αύξηση 23% όπου η κατώτερη τιμή ζώνης από 650 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο ανέβηκε στα 800 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο. Στις λεγόμενες φθηνές περιοχές που καταγράφουν αύξηση περιλαμβάνονται η Κερατέα με αύξηση 20%, το Ιλιον, ο Βύρωνας, ο Ωρωπός, ο Ασπρόπυργος.
 
Η ακριβότερη περιοχή του Λεκανοπεδίου είναι η Ηρώδου Αττικού όπου η αντικειμενική αξία ανέβηκε στις 9.000 ευρώ το τετραγωνικό από 8.500 ευρώ και αμέσως μετά ακολουθεί ο Λαιμός Βουλιαγμένης με 8.900 ευρώ από 8.800 ευρώ το τετραγωνικό.
 
Στο Κολωνάκι η ανώτερη τιμή ζώνης έκανε άλμα 21% καθώς από 7.000 ευρώ το τετραγωνικό αυξήθηκε στα 8.450 ευρώ το τετραγωνικό.
 
Σε πολλές περιοχές του Λεκανοπεδίου οι τιμές παραμένουν σταθερές ενώ στα ακριβά προάστια όπως Ψυχικό, Φιλοθέη, Εκάλη και Κηφισιά οι αντικειμενικές αξίες μειώθηκαν ακολουθώντας τις τιμές της αγοράς οι οποίες κατέρρευσαν στα χρόνια της κρίσης.
 
Στη Θεσσαλονίκη η ακριβότερη περιοχή εντοπίζεται στο πρώτο διαμέρισμα με τιμή ζώνης 4.850 ευρώ από 4.600 ευρώ το τετραγωνικό σήμερα. Σε πολλές περιοχές στη συμπρωτεύουσα παρατηρείται μείωση των αντικειμενικών αξιών.
 
Κρήτη και Κυκλάδες
Αντίθετα μεγάλες αυξήσεις καταγράφονται στη Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα νησιά του Ιονίου. Η μεγαλύτερη αύξηση 54% καταγράφεται στο Αγ. Νικόλαο Κρήτης. Στις Κυκλάδες η μεγαλύτερη αύξηση 36% παρατηρείται στη Μύκονο όπου από 2.350 ευρώ το τετραγωνικό έφθασε στα 3.200 ευρώ το τετραγωνικό.
 
Οι μεγαλύτερες αυξήσεις-μειώσεις ανώτερων και κατώτερων τιμών ζώνης


Δείτε ΕΔΩ τον πίνακα


in.gr