Ο τελευταίος Μικρός Παρακλητικός Κανόνας στην Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Ιεράπετρας

2:21 μ.μ. - Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2020
02:08 μ.μ. - Πέμ, 13/21/2020
Image: Ο τελευταίος Μικρός Παρακλητικός Κανόνας στην Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Ιεράπετρας

Με τη συμμετοχή πολλών προσκυνητών και την τήρηση όλων των προβλεπομένων μέτρων προστασίας από την πανδημία του κορωνοϊού

Με τη συμμετοχή πολλών προσκυνητών και την τήρηση όλων των προβλεπομένων μέτρων προστασίας από την πανδημία του κορωνοϊού τελέσθηκε το απόγευμα της Tετάρτης 12 Αυγούστου 2020 στην Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Ιεράπετρας η ακολουθία του Εσπερινού και του τελευταίου Μικρού Παρακλητικού Κανόνος προς την Υπεραγία Θεοτόκο, κατά την οποία χοροστάτησε, ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος.

Στην ομιλία του προς τους προσκυνητές ο Σεβ. κ. Κύριλλος τόνισε τη μεγάλη ευλάβεια των πιστών προς τη Μητέρα του Θεού και Υπέρμαχο Στρατηγό του Γένους μας, όπως μαρτυρεί το πλήθος των ευσεβών προσκυνητών από ολόκληρο τον Νομό Λασιθίου, και μάλιστα πολλών νέων, που ευλαβικά προσέρχονται αυτές τις ημέρες στην παλαίφατη και ιστορική Μονή της Παναγίας της Φανερωμένης, πολλοί ανηφορίζοντας με τα πόδια τον δρόμο προς το μοναστήρι, για να ανάψουν ένα κερί, να ασπασθούν την θαυματουργή εικόνα της Κυράς Φανερωμένης, να εκπληρώσουν κάποιο προσωπικό τους τάμα, να αποθέσουν τα αιτήματα, τους καημούς και τις ελπίδες τους στην Υπεραγία Θεοτόκο και να συμμετάσχουν στις Ιερές Παρακλήσεις και στις Θείες Λειτουργίες της περιόδου του Δεκαπενταυγούστου.

Όπως σημείωσε ο Σεβ., ας παραμείνουμε σταθεροί και αμετακίνητοι στο πάνσεπτο πρόσωπο της Παναγίας Μητέρας του Κυρίου μας και μεγάλης μάνας όλου του κόσμου, στην οποία πάντοτε να καταφεύγουμε για να αντλήσουμε παρηγοριά, ελπίδα και απαντοχή, ιδιαιτέρως τις δύσκολες αυτές μέρες της επιδημίας του κορωνοϊού, και να την παρακαλούμε μέσα από την ψυχή μας να φανερώνει στον καθένα μας το θέλημα του Κυρίου στη ζωή και τα έργα μας.