Ο ΣΥΡΙΖΑ Σητείας για την υπογραφή Τοπικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας των Ξενοδοχοϋπαλλήλων για την περιοχή της Σητείας

11:56 π.μ. - Πέμπτη, 27 Μαΐου 2021
11:05 π.μ. - Πέμ, 27/56/2021
Image: Ο ΣΥΡΙΖΑ Σητείας για την υπογραφή Τοπικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας των Ξενοδοχοϋπαλλήλων για την περιοχή της Σητείας

Χαιρετίζουμε την υπογραφή της νέας τοπικής συλλογικής σύμβασης εργασίας μεταξύ του Συλλόγου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Λασιθίου και της Ένωσης Ξενοδόχων Σητείας που έγινε στις 20/5/2021 στο Εργατικό Κέντρο Λασιθίου

Είναι για φέτος η πρώτη τοπική σύμβαση στο νομό Λασιθίου για την περιοχή της Σητείας που υπέγραψαν ο Πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων Σητείας κ. Γιάννης Κακουράκης με τους εκπροσώπους των Ξενοδοχοϋπαλλήλων ( πρόεδρο του ΔΣ κ. Μιχάλη Γαρεφαλάκη και την γραμματέα κ. Μαρία Μαρκάκη – Φαζού ). Παραβρέθηκε επίσης η κ. Άννα Φανουράκη, εκπρόσωπος των ξενοδοχοϋπαλλήλων Ιεράπετρας.

Όπως τόνισαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων η υπογραφή της τοπικής σύμβασης είναι αποτέλεσμα καλής συνεργασίας με τους εμπλεκόμενους φορείς, η οποία διασφαλίζει τα εργασιακά δικαιώματα που βρίσκονται σήμερα στο μάτι του κυκλώνα.

Είναι εξαιρετικά σημαντική η υπογραφή της σύμβασης γιατί σε μια πολύ δύσκολη εποχή, την διατηρεί σε ισχύ, ώστε να αποτελεί τη βάση και των μελλοντικών διαπραγματεύσεων.

Στις άλλες πόλεις του νομού, οι Ενώσεις Ξενοδόχων αποφεύγουν να συγκροτηθούν, για να μην υπογράψουν συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Ωστόσο διάφοροι παράγοντες εμφανίζονται σε διάφορες συσκέψεις και επιτροπές ως εκπρόσωποι των ξενοδόχων, παρά το ότι εσκεμμένα δεν υπάρχουν Διοικητικά Συμβούλια.

Όμως πρέπει να καταλάβουν και οι ξενοδόχοι ότι τα μεγάλα προβλήματα που προκύψαν από την πανδημία δεν μπορεί να τα επωμιστούν μόνο οι εργαζόμενοι, οι οποίοι ούτως ή άλλως στηρίζουν την εύρυθμη λειτουργεία των ξενοδοχείων σας.

Αν θέλουμε να ξεπεράσουμε την οικονομική κρίση που έφτασε λόγω της υγειονομικής κρίσης, πρέπει να το κάνουμε όλοι μαζί με σχέδιο, με δικαιοσύνη απέναντι στους εργαζόμενους, με ασφαλή και σταθερή εργασία, με σεβασμό στις ανάγκες τους και την ζωή τους.

Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. ΣΗΤΕΙΑΣ