Ο ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου για την επίσκεψη Παύλου Πολάκη στην Ιεράπετρα

10:06 π.μ. - Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2023
10:01 π.μ. - Τρί, 24/06/2023
Image: Ο ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου για την επίσκεψη Παύλου Πολάκη στην Ιεράπετρα

Δείτε το δελτίο τύπου

Την πόλη της Ιεράπετρας, που βρίσκεται σε αναβρασμό για την κατάσταση διάλυσης που επικρατεί στο νοσοκομείο της, επισκέφθηκε το Σάββατο 21/01 ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας και νυν Τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Παύλος Πολάκης.

Ο Παύλος Πολάκης συνοδευόμενος από τον Γιώργο Καλλιντέρη, Συντονιστή της Ν.Ε. Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, την Ελένη Γιακουμάκη, πρώην Υποδιοικήτρια 7ης ΥΠΕ τον Μανώλη Καλαϊτζάκη, προτεινόμενο υποψήφιο Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ και στελέχη της Ο.Μ. Ιεράπετρας επισκέφθηκαν αρχικά το νοσοκομείο Ιεράπετρας όπου πραγματοποίησαν συνάντηση με τον κ. Πετράκη που εκτελεί ξανά (μετά το 2014) χρέη Διοικητή, εκπροσώπους του Συλλόγου Εργαζομένων Ιεράπετρας και μέλη του διοικητικού προσωπικού. Ο Βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Μανόλης Θραψανιώτης δεν μπόρεσε να παραστεί, γιατί ασθενεί από κορωνοϊό.

Έγινε αναλυτική συζήτηση για την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο, τις αποχωρήσεις ιατρών, τη δραστηριότητα του προηγούμενου Διοικητή αλλά και τις προσπάθειες της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξει το νοσοκομείο Ιεράπετρας με εξοπλισμό, προσωπικό και χρήματα.

Κατά την συζήτηση κοινή ήταν η αγωνία για την κατάσταση την οποία έχει περιέλθει το νοσοκομείο έπειτα από τις τελευταίες αποχωρήσεις γιατρών και το πιθανό κλείσιμό της παθολογικής κλινικής, μετά την παραίτηση του τελευταίου παθολόγου. Η διοίκηση και οι εργαζόμενοι περιέγραψαν αναλυτικά τις δύσκολες ώρες που περνά το νοσοκομείο. Ο Παύλος Πολάκης τόνισε ότι αυτή η κατάσταση είναι συνέπεια της πολιτικής της κυβέρνησης στο χώρο της υγείας που στόχο έχει την αποδυνάμωση του ΕΣΥ και την εκχώρηση του σε μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα. Επανέλαβε ότι πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ είναι η στήριξη των δημόσιων δομών Υγείας και πρώτο μέτρο του ΣΥΡΙΖΑ όταν θα είναι κυβέρνηση, είναι η οικονομική στήριξη των ιατρών ώστε να δοθούν τα κίνητρα για την πλήρωση των κενών θέσεων και την επιστροφή του ιατρικού δυναμικού που έχει φύγει στο εξωτερικό.

Ακολούθησε περιήγηση στο νοσοκομείο όπου ο πρώην Υπουργός Υγείας είδε τα έργα του προηγούμενου διοικητή (κατασκευές χωρίς σχέδιο, η μαιευτική σε ακατάλληλο χώρο, αδυναμία κίνησης φορείων κ.α.).

Πριν την εκδήλωση έγινε συνάντηση με τον Δήμαρχο Ιεράπετρας, όπου συζητήθηκαν εκτός από τα προβλήματα του νοσοκομείου, η εξέλιξη των έργων που είχαν σχεδιαστεί και χρηματοδοτηθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (προσαγωγός Μύρτους, μελέτη συνοδών έργων Μπραμιανών, λιμενικά κ.α.) καθώς και τα σημερινά προβλήματα (εργάτες γης και κόστος παραγωγής, νήσος Χρυσή και κατάργηση φορέων προστασίας, αναστολή Πανεπιστημιακής σχολής).

Στην πολιτική εκδήλωση που ακολούθησε στην αίθουσα Μελίνα Μερκούρη με κεντρικό ομιλητή τον Παύλο Πολάκη, αναλύθηκαν οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ για την επόμενη μέρα με επίκεντρο την Οικονομία, την Υγεία, την Παιδεία, την Δημοκρατία και τις υποκλοπές, τη διαφθορά της διακυβέρνησης Μητσοτάκη αλλά και την καθημερινότητα του πολίτη. Παρουσίασε και εξήγησε την πολιτική της ΝΔ για την υγεία και τις συνέπειες στο νοσοκομείο της Ιεράπετρας και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον ΒΟΑΚ. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη μετά από παλινωδίες και ψέματα από Ντόρα Μπακογιάννη, Καραμανλή κλπ για διαφορετικό σχεδιασμό και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, μετά από 3,5 χρόνια επανέφερε αυτό που αποκαλούσε “γονατογράφημα” του ΣΥΡΙΖΑ, με αυξημένο κόστος και διόδια για τους μόνιμους κατοίκους. Όπως τόνισε, είχε προβλέψει από το 2019 ότι αυτή η κυβέρνηση δεν θα παίξει μια “σκαλιδέ” για τον ΒΟΑΚ, πράγμα που επαληθεύεται. Για τα λοιπά έργα στην Κρήτη και στο Λασίθι που εκτελούνται, είναι όλα σχεδιασμένα, εγκεκριμένα και χρηματοδοτούμενα με αποφάσεις της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Για τις εκλογές, τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα είναι πρώτο κόμμα και αν δεν θέλουν να συνεργαστούν οι λοιπές προοδευτικές δυνάμεις επειδή είτε είναι “πιασμένοι” είτε είναι “κολλημένοι”, στις δεύτερες εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει την αυτοδυναμία.

Χαιρετισμούς απηύθυναν και οι δύο προτεινόμενοι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στο Λασίθι για τις επερχόμενες εκλογές, η Πελαγία Πετράκη και ο Μανώλης Καλαϊτζάκης.

Μαθαίνουμε ότι η περιοδεία του Παύλου Πολάκη και η οργή που επικρατεί στην πόλη, ανάγκασαν την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας κ. Γκάγκα να προγραμματίσει εσπευσμένη επίσκεψη στην Ιεράπετρα. Αυτή η επίσκεψη δεν μπορεί τίποτα να προσφέρει πια, εκτός από ψεύτικες υποσχέσεις. Το σχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη έχει γίνει φανερό από τις συνέπειές του, και η μόνη λύση είναι μια προοδευτική διακυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, που θα στηρίξει τη δημόσια δωρεάν υγεία και την κοινωνία. Η κοινωνία της Ιεράπετρας, όπως όλη η ελληνική κοινωνία, θα υπερασπιστεί τις κατακτήσεις της και θα βάλει τέλος στην καταστροφική διακυβέρνηση Μητσοτάκη.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

hxonews
hxonews