Ο συνδικαλιστικός κατήφορος της ΔΑΚΕ δεν έχει τέλος

3:21 μ.μ. - Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2024
03:06 μ.μ. - Τετ, 12/21/2024
Image: Ο συνδικαλιστικός κατήφορος της ΔΑΚΕ δεν έχει τέλος

Ανακοίνωση απάντηση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών Λασιθίου στη ΔΑΚΕ

Έπειτα από πρόσκληση της προέδρου του ΔΣ της ΕΛΜΕ Λασιθίου σε τακτική ανοιχτή συνεδρίαση με 1ο θέμα την παράδοση του απερχόμενου και παραλαβή του νεοσυσταθέντος Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λασιθίου, έγινε η συνεδρίαση με παρόντα κάποια μέλη του απερχόμενου ΔΣ και του συνόλου των μελών του νέου.

Σε αυτή τη συνεδρίαση η παράταξη της ΔΑΚΕ, κατέθεσε καταγγελία – διαμαρτυρία – κλήση κατά της ύπαρξης στο ΔΣ του νυν Ταμία και Οργανωτικού Γραμματέα της ΕΛΜΕ Λασιθίου, Δερμιτζάκη Νικόλαο, ως παράνομο, λόγω της ιδιότητας του ως αναπληρωτή (σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου), προσβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο τη σύσταση του νέου Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λασιθίου.

Σκόπιμο είναι να τονιστεί σε αυτό το σημείο το γεγονός ότι ο Δερμιτζάκης Νικόλαος ήταν μέλος του απερχόμενου ΔΣ της ίδιας ΕΛΜΕ, καθ΄ όλη τη διετή θητεία του. Οξύμωρο είναι και το γεγονός ότι ο τέως Πρόεδρος, αποτελεί και νυν μέλος του ΔΣ. Ο σουρεαλισμός στο μεγαλείο του!

Αποδείχτηκε περίτρανα ότι η μόνη στόχευση των μελών του ΔΣ της ΔΑΚΕ ήταν η κατάληψη της θέσης του προέδρου της ΕΛΜΕ Λασιθίου. Για το λόγο αυτό άλλωστε, αποχώρησαν στο άκουσμα της εμπεριστατωμένης εισήγησης της ΑΣΕ, στην πρώτη συνεδρίαση του νεοκλεγέντος ΔΣ, στην οποία διατυπώθηκαν οι λόγοι για τους οποίους δε στηρίξαμε την παράταξη της ΔΑΚΕ για τις θέσεις του προεδρείου. Η καταγγελία της ΔΑΚΕ επιβεβαιώνει και δικαιώνει τη στάση της ΑΣΕ.