Ο Σύλλογος Συνταξιούχων Ι.Κ.Α. Ν. Λασιθίου και οι ξενοδοχοϋπάλληλοι "ΤΑΛΩΣ" στηρίζουν την κινητοποίηση για το Νοσοκομείο Ιεράπετρας

11:02 π.μ. - Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου 2022
11:09 π.μ. - Δευ, 05/02/2022
Image: Ο Σύλλογος Συνταξιούχων Ι.Κ.Α. Ν. Λασιθίου και οι ξενοδοχοϋπάλληλοι "ΤΑΛΩΣ"  στηρίζουν την κινητοποίηση  για το Νοσοκομείο Ιεράπετρας

Εδώ και τώρα ενίσχυση του Νοσοκομείου Ιεράπετρας και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Τα σωματεία μας χαιρετίζουν την κινητοποίηση – συγκέντρωση διαμαρτυρίας που καλεί ο Σύλλογος Εργαζομένων Γ.Ν.-Κ.Υ Ιεράπετρας την Δευτέρα 5/9/2022 11:00 στην είσοδο του Νοσοκομείου Ιεράπετρας.

Η Εκρηκτική κατάσταση που βρίσκεται το Νοσοκομείο Ιεράπετρας είναι συνέχεια της πολιτικής που θέλει την πλήρη μετατροπή της υγείας σε ένα πανάκριβο εμπόρευμα, τη λειτουργία των νοσοκομειακών μονάδων με όρους αγοράς ως επιχειρήσεις και την παραχώρηση λειτουργιών τους στους ιδιώτες, που αντιμετωπίζουν τον ασθενή ως πελάτη με ελάχιστες δωρεάν «παροχές» κι αυξημένες άμεσες και έμμεσες πληρωμές και τους εργαζόμενους υγειονομικούς ως λειτουργικό κόστος, που απαιτείται η συνεχής συρρίκνωσή του!

Δεν είναι τυχαίο ότι σε συνθήκες πανδημίας η κυβέρνηση δεν πήρε μέτρα για την ενίσχυση των νοσοκομείων και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε όλο το Λασίθι. Απεναντίας, γενίκευσε τις ελαστικές σχέσεις εργασίας , αντικατέστησε εργαζόμενους με μόνιμη σχέση εργασίας με εργαζόμενους τρίμηνης διάρκειας. Ενώ έχει άρει όλες τις απαγορεύσεις για μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό διατηρεί αναγκαίο προσωπικό των νοσοκομείων σε αναστολή. Αυτή η Εκρηκτική κατάσταση οξύνεται καθημερινά με ευθύνη του Αναπληρωτή Διοικητή του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, της 7ης ΥΠΕ, του Υπουργείου και της Κυβέρνησης

Αυτές οι εξελίξεις σημαίνουν παραπέρα υποβάθμιση του ήδη «ταλαιπωρημένου» δημόσιου συστήματος υγείας στο Λασίθι και κάνει σε εμάς τους συνταξιούχους –εργαζόμενους – τον λαό ακόμα πιο δύσκολη την πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας μονάδες υγείας, ειδικότερα για τους συνταξιούχους που ζουν σε απομακρυσμένα χωριά. Κι αυτό τη στιγμή που λόγω της μορφολογίας του νομού, της ανάλογης συγκέντρωσης πληθυσμού σε 4 αστικά κέντρα και του άθλιου οδικού δικτύου απαιτείται επείγουσα ενίσχυση σε μόνιμο προσωπικό και εξοπλισμό και των 4 μονάδων, όπως επίσης του Κέντρου Υγείας (ΚΥ) Τζερμιάδου και όλων των Περιφερειακών Ιατρείων (ΠΙ) του νομού που είναι αφημένα στην τύχη τους.

Αυτό είναι το «νέο ΕΣΥ», το οποίο προβλέπει την ενίσχυση της επιχειρηματικής λειτουργίας, συγχωνεύσεις και κλείσιμο νοσοκομείων, ελάχιστες δωρεάν «παροχές», αυξημένες άμεσες και έμμεσες πληρωμές από τους ασθενείς, «αξιολόγηση» των εργαζομένων με κριτήριο ποιος συμβάλλει περισσότερο, ώστε να στοιχίζουν οι ασθενείς πιο φτηνά!

Ο Σύλλογος Συνταξιούχων Ι.Κ.Α. ν. Λασιθίου και Συνδικάτου Επισιτισμού-Τουρισμού ξενοδοχείων και Συναφών Επαγγελμάτων «Τάλως» σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να υποστείλουν το διεκδικητικό του πλαίσιο και παλεύουν ενάντια στις πολιτικές που εμπορευματοποιούν την υγεία και στα σχέδια συγχωνεύσεων-κλεισιμάτων- υποβάθμισης κλινικών και νοσοκομείων σε όλο το νομό, με ταυτόχρονη ενίσχυση όλων των νοσοκομείων, και τις Ιεράπετρας, αλλά και των ΚΥ με μαζικές προσλήψεις υγειονομικών και μονιμοποιήσεις όλων των συμβασιούχων, Εξασφάλιση μόνιμων κινήτρων για τους εργαζόμενους σε απομακρυσμένες περιοχές όπως η Ιεράπετρα, κάλυψη των αναγκών σε εξοπλισμό!

Δεν δεχόμαστε τον 21ο αιώνα ο λαός της Ιεράπετρας αλλά και όλου του Λασιθίου να μην έχει πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας δημόσια και δωρεάν υγεία.