Ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ Λασιθίου στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία ΕΦΚΑ, ΙΚΑ

7:27 π.μ. - Τετάρτη, 7 Απριλίου 2021
07:04 π.μ. - Τετ, 07/27/2021
Image: Ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ Λασιθίου στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία ΕΦΚΑ, ΙΚΑ

"Ο αγώνας σας είναι και δικός μας αγώνας!"

Ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ ν. Λασιθίου στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία (ΕΦΚΑ, ΙΚΑ) με την 48ωρη απεργία τους στις 6-7 Απριλίου.

Την έπιασε ο πόνος την κυβέρνηση για τις εκκρεμείς συντάξεις… και αποφάσισε να επιταχύνει το ξήλωμα της Κοινωνικής Ασφάλισης, προωθεί την ιδιωτικοποίηση του ΕΦΚΑ και στέλνει τον λογαριασμό στους συνταξιούχους που θα κληθούν να πληρώσουν την αμοιβή των ιδιωτών και των εργολάβων για να βγάλουν τις συντάξεις.

Η προσπάθεια της κυβέρνησης να φέρει σε αντιπαράθεση τους εργαζόμενους στα ασφαλιστικά ταμεία με τους χιλιάδες που περιμένουν να βγει η σύνταξη τους θα πέσει στο κενό. Το ίδιο χαρτί του «διαίρει και βασίλευε» δεν έπαιξαν όλες οι κυβερνήσεις που μετέτρεψαν τις συντάξεις σε προνοιακά βοηθήματα, που ξήλωσαν και ξηλώνουν ασφαλιστικά δικαιώματα; Μήπως αυτά που έκοψαν από εμάς τα έδωσαν στους νέους εργαζόμενους;

Θα μας βρουν απέναντι τους, συνταξιούχους και εργαζόμενους ενωμένους!

Δεν θα περάσει η ιδιωτικοποίηση του ΕΦΚΑ.

Να σταματήσει κάθε ενέργεια της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης αρχίζοντας από την Επικουρική.

Να προσληφθεί προσωπικό στα ασφαλιστικά ταμεία για να εκδοθούν άμεσα οι εκκρεμείς συντάξεις που φθάνουν τις εκατοντάδες χιλιάδες. Οι επικουρικές συντάξεις πολλών ταμείων η απόδοσή τους εκκρεμεί από το 2015.

Να μας επιστραφούν στο ακέραιο οι περικοπές στις κύριες, επικουρικές συντάξεις, τα δώρα, το ΕΚΑΣ, τα φάρμακα.

Να ανοίξουν τα νοσοκομεία και οι εκατοντάδες δομές στην υγεία που έκλεισαν και να καλυφθούν άμεσα οι τραγικές ελλείψεις σε αυτά που λειτουργούν με υλικά, κρεβάτια, γιατρούς και νοσηλευτές.