Ο Σύλλογος "Μαρία Λιουδάκη" συμμετέχει στην απεργία κατά του νομοσχεδίου Χατζηδάκη

7:32 π.μ. - Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021
07:06 π.μ. - Τρί, 15/32/2021
Image: Ο Σύλλογος "Μαρία Λιουδάκη" συμμετέχει στην απεργία κατά του νομοσχεδίου Χατζηδάκη

Απεργούμε μαζικά και συμμετέχουμε στην συγκέντρωση στον Άγιο Νικόλαο την Τετάρτη 16/6/2021 και ώρα 11:00 π.μ.

Συνεχίζουμε τον αγώνα να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο Χατζηδάκη και η κατάργηση του 8ώρου. Απεργούμε μαζικά και συμμετέχουμε στην συγκέντρωση στον Άγιο Νικόλαο την Τετάρτη 16/6/2021 και ώρα 11:00 π.μ.

Απεργούμε διότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με το εργασιακό νομοσχέδιο καταργεί σημαντικές κατακτήσεις των εργαζομένων, που αφορούν το ωράριο, τις υπερωρίες, τις αποδοχές, τις απολύσεις, τις συλλογικές συμβάσεις και την επιθεώρηση εργασίας.

Απεργούμε διότι το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή για ψήφιση, καταργεί το 8ωρο με την επιβολή 50 ωρών εργασίας την εβδομάδα και οι επιπρόσθετες ώρες δεν θα αμείβονται, αλλά μελλοντικά (;) θα δίνεται από τον εργοδότη ρεπό ή μέρες άδειας.

Απεργούμε γιατί καταργούνται οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας, ώστε οι εργαζόμενοι να μη διαθέτουν καμία διαπραγματευτική δύναμη. Σε μία εποχή έντονης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης και αυξημένης ανεργίας, οι εργοδότες θα θέτουν εκβιαστικά διλήμματα στους εργαζόμενους για τη διατήρηση της θέσης εργασίας μέσω των ατομικών συμβάσεων.

Απεργούμε διότι καταργεί το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, που αποτελούσε ένα δίχτυ προστασίας για τους εργαζόμενους έναντι εργοδοτικών αυθαιρεσιών, εργατικών ατυχημάτων και άλλα. Αφού υποβάθμισε το Σ.ΕΠ.Ε. και το άφησε χωρίς επαρκές προσωπικό και ελέγχους, το μετατρέπει πλέον σε ανεξάρτητη αρχή και κατά συνέπεια η πολιτεία αποποιείται του ελέγχου για την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας. Απεργούμε γιατί, αν απολύεται ένας εργαζόμενος, ο εργοδότης δεν είναι πλέον υποχρεωμένος να τον επαναπροσλάβει, εφόσον εκείνος δικαιωθεί στο δικαστήριο.

Απεργούμε καθώς καταργούν την Κυριακάτικη αργία σε 31 επιπλέον κλάδους κι επιχειρήσεις και παράλληλα μειώνουν την αμοιβή των υπερωριών (αν και όταν αυτές πληρώνονται).

Απεργούμε γιατί ποινικοποιούν τη συνδικαλιστική δράση και φαλκιδεύουν το δικαίωμα στην απεργία. Καταργούν το δημοκρατικό διάλογο και τη ζώσα διαδικασία της αντιπαραβολής των θέσεων και των συλλογικών αποφάσεων, μέσω της επιβολής ηλεκτρονικών ψηφοφοριών στις Γενικές Συνελεύσεις.

Απεργούμε για τον αδελφό μας που αμείβεται με μισθούς πείνας, τη φίλη μας που αύριο θα «χτυπάει» 10ωρο χωρίς αποζημίωση, για τα παιδιά μας που δεν θα βρίσκουν δουλειά λόγω της υπερεργασίας και του φθηνού κόστους των υπερωριών.

Απεργούμε γιατί θεσμοθετούν μια εργασιακή ζούγκλα. Απεργούμε γιατί τα εργασιακά κεκτημένα αποτελούν θεσμικούς πυλώνες της ανθρώπινης ζωής και όχι προνόμια, όπως προπαγανδίζουν οι κύριοι της κυβέρνησης.

Το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ιεράπετρας «Μαρία Λιουδάκη» καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν δυναμικά και μαζικά στην 24ωρη απεργία που προκήρυξε η ΔΟΕ και να ενώσουν τη φωνή τους με τα μέλη των άλλων δυο Συλλόγων του Λασιθίου στη απεργιακή συγκέντρωση στη Νομαρχία στον Άγιο Νικόλαο την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021 στις 11:00 π. μ.

Για το Δ. Σ.

Ο Πρόεδρος 

Γιάννης Πασπαράκης 

Η Γενική Γραμματέας

Σταυρούλα Δατσέρη