Ο Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας στηρίζει τις κινητοποιήσεις για το Νοσοκομείο Σητείας

12:11 μ.μ. - Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2023
12:09 μ.μ. - Δευ, 18/11/2023
Image: Ο Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας στηρίζει τις κινητοποιήσεις για το Νοσοκομείο Σητείας

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Φίλων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας απευθύνει θερμό χαιρετισμό σε όλους τους φορείς και το σύνολο της κοινωνία της Σητείας

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Φίλων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας απευθύνει θερμό χαιρετισμό σε όλους τους φορείς και το σύνολο της κοινωνία της Σητείας και εκφράζει τη θερμή συμπαράσταση του στον κοινό αγώνα για αξιοπρεπή παροχή υγειονομικών υπηρεσιών σε κάθε πολίτη αυτού του τόπου.

Η εγκατάλειψη του συνταγματικού δικαιώματος για δωρεάν περίθαλψη μέσα από ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας για όλους, η εγκατάλειψη της μεγαλύτερης κατάκτησης του λαού μας μετά την μεταπολίτευση δεν πρέπει να περάσει.

Αποφάσισαν ότι το κόστος της υγείας δεν πρέπει να επιβαρύνει τα κρατικά ταμεία που οι δικοί μας κόποι, η δική μας φορολόγηση από τον καθημερινό μας μόχθο τα γεμίζουν. Αποφάσισαν ότι οι ιδιωτικοί ξένοι όμιλοι που λυμαίνονται την υγεία του λαού μας δεν πρέπει να έχουν ανταγωνιστή το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Έβγαλαν νόμους που καταργούν την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση των γιατρών. «Εμείς αυτά τα λίγα σας δίνουμε, αν θέλετε περισσότερα βγάλτε τα από αλλού».

Και η καταστροφή ξεκίνησε με πρώτο στόχο τα Νοσοκομεία της Περιφέρειας που δεν έχουν ιδιωτικά νοσηλευτήρια. Θύμα της πολιτικής αυτής το Νοσοκομείο Σητείας που για την επιβίωση του σήμερα αγωνίζεστε, θύμα της πολιτικής αυτής και το δικό μας Νοσοκομείο, το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας.

Με τις εξευτελιστικές αμοιβές, με την σωματική και ψυχική εξάντληση κάθε υγειονομικού στον δημόσιο τομέα, με τα προσβλητικά εντέλλεστε και το βάρος της ευθύνης που επωμίζονται όσοι αντιστέκονται και απομένουν, όχι μόνον δεν πρόκειται να ανανεωθεί το επιστημονικό δυναμικό των περιφερειακών δημόσιων δομών υγείας, αλλά θα συνεχίζει και θα επιδεινώνεται η υποστελέχωση, από την εγκατάλειψη και τη φυγή των υγειονομικών είτε προς τον ιδιωτικό τομέα, είτε προς το εξωτερικό.

Γι’ αυτό προσθέτουμε τη φωνή μας στη δική σας φωνή. Είμαστε ισότιμοι πολίτες αυτής της χώρας και διεκδικούμε ασφάλεια για την υγεία μας ώστε απερίσπαστοι να επικεντρωθούμε στις παραγωγικές δραστηριότητες μας και την προκοπή τη δική μας και των παιδιών μας. Γι αυτό προσθέτουμε τη φωνή μας στη δική σας φωνή για στελέχωση των Νοσοκομείων μας.

ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΘΙΣΟΥΜΕ ΑΔΡΑΝΕΙΣ ΝΑ ΠΕΘΑΙΝΟΥΜΕ ΑΒΟΗΘΗΤΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ.

Απαιτούμε να δοθούν κίνητρα στους γιατρούς μας και τους υπόλοιπους υγειονομικούς.

Απαιτούμε να έχουν αξιοπρεπείς αμοιβές.

Απαιτούμε να στελεχωθούν τα Τμήματα με μόνιμους γιατρούς και δυνατότητα εφημερίας κάθε μέρα.

Απαιτούμε να καταργηθούν τα «Εντέλλεσθε» και οι χωρίς ουσία μετακινήσεις γιατρών για μια ή μερικές μέρες.

Απαιτούμε αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας για αυτούς που αγωνίζονται για την προστασία της υγείας μας.

Η δική σας κινητοποίηση έρχεται να προστεθεί στο μεγαλειώδες συλλαλητήριο που έγινε στην Ιεράπετρα στις 2 Φεβρουαρίου 2023..

Είμαστε μαζί στον κοινό αγώνα.

Καλή δύναμη και καλή μας επιτυχία σε κάθε μας προσπάθεια από δω και πέρα.

Έχουμε το δίκαιο με το μέρος μας .

Έχουν την υποχρέωση να μας ακούσουν.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ.