Ο Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας για την επίσκεψη του Α. Τσίπρα

7:38 π.μ. - Παρασκευή, 16 Ιουλίου 2021
07:07 π.μ. - Παρ, 16/38/2021
Image: Ο Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας για την επίσκεψη του Α. Τσίπρα

Το παρόν τους δήλωσαν σχεδόν όλα τα μέλη του Δ.Σ. του Σ.Φ.Ν.Ι. την Πέμπτη 15/07/2021 κατά την επίσκεψη του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κυρίου Αλέξη Τσίπρα στο νοσοκομείο της Ιεράπετρας, ενώ ιδιαίτερα θερμή ήταν και προσωπική συνάντηση του προέδρου του συλλόγου μας, με τον πρώην υπουργό κύριο Ανδρέα Ξανθό

Η τοποθέτηση μας ήταν ξεκάθαρη, εκφράζοντας την αγωνία για την επιστημονική υποστελέχωση του Νοσοκομείου, ενώ οι παρεμβάσεις της προέδρου των εργαζομένων και του Δημάρχου Ιεράπετρας κάλυψαν με πλήρη επάρκεια όλες τις θέσεις και αιτήματα μας. Μετά από την τοποθέτηση του κυρίου Τσίπρα, από όπου διαπιστώνεται σύγκλιση με τις θέσεις μας, του αποδόθηκε η κάτωθι επιστολή:

Ιεράπετρα 13-7-2021

Προς Αρχηγό Αξιωματικής Αντιπολίτευσης

Κύριο Αλέξη Τσίπρα

Αξιότιμε κύριε Αρχηγέ της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης

Ως Σύλλογος Φίλων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, χαιρετίζουμε την επίσκεψη σας στο Νοσοκομείο μας και την θεωρούμε ως εκδήλωση ενδιαφέροντος για τη σωστή παροχή υγειονομικών υπηρεσιών αλλά και ως κοινωνό της αγωνίας μας για την επιβίωση και την ανάπτυξη της περιοχής μας.

Θα μπορούσαμε με στατιστικές, αριθμούς και επιχειρήματα να επεξηγούμε τη σημαντικότητα του Νοσοκομείου μας στην περιοχή. Το έχουμε κάνει αρκετές φορές, ενημερώσαμε τον κύριο Πολάκη και τον κύριο Ξανθό κατά τις εδώ επισκέψεις τους και δεν θα αναλώσουμε τον πολύτιμο χρόνο σας με επαναλήψεις παρά μόνο ότι είμαστε στη διάθεση σας για λεπτομερέστερες επεξηγήσεις.

Αυτό που είναι σημαντικό τη συγκεκριμένη περίοδο που διανύουμε και ζητούμε τη συμβολή σας, είναι η επιστημονική υποστελέχωση του Νοσοκομείου μας. Πέρα από τον ακρωτηριασμό του Οργανισμού που με μεθοδικότητα επιβλήθηκε, τραγικά και δυσάρεστα γεγονότα όπως και αδόκιμες αποφάσεις της Ενιαίας Διοίκησης των Νοσοκομείων του Νομού, οδηγούν στο ουσιαστικό κλείσιμο του Νοσοκομείου μας αφού κάθε δευτεροβάθμιο κομμάτι της προσφοράς του, καταργείται.

Έχουμε ξαναζήσει αυτό το σενάριο, όπου οι κρατούντες, με προοδευτική υποστελέχωση προσπαθούν να υποβαθμίζουν το Νοσοκομείο μας και τελικά να νομίζουν ότι ανώδυνα και με μεθοδικότητα θα το απαλείψουν ως Νοσοκομείο από τον υγειονομικό χάρτη.

Εμείς, ως εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών της Νοτιοανατολικής Κρήτης, ενημερώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι «πλανώνται πλάνην οικτράν». Είμαστε σε εγρήγορση και ετοιμότητα για κάθε απαιτούμενο αγώνα.

Ζούμε για άλλη μια φορά την απαξίωση ως ισότιμοι πολίτες αυτής της χώρας. Γι’ αυτό σας καλούμε, με ότι μέσον και δύναμη διαθέτετε, να φροντίσετε υπό την μορφήν του κατεπείγοντος την άμεση στελέχωση του Νοσοκομείου μας με γιατρούς ειδικοτήτων που απαιτούνται. Είμαστε σίγουροι πως ο Σύλλογος Εργαζομένων θα κάνει τις σωστές υποδείξεις. Εμείς γνωρίζουμε ότι αυτή τη στιγμή χωλαίνει η Παθολογική, η Καρδιολογική και η Μαιευτική-Γυναικολογική Κλινική όπως και το Ακτινολογικό και Αναισθησιολογικό μας Τμήμα. Το Νοσοκομείο μας κάτω από αυτές τις συνθήκες παύει να προσφέρει με ασφάλεια τις υπηρεσίες του. Παύει να ελκυστικό για προσέλευση νέων γιατρών, ενώ αντίθετα, ακόμα και οι με αυτοθυσία υπηρετούντες προσβλέπουν στην μετακίνηση τους σε άλλα ασφαλέστερα Νοσοκομεία.

Με την πεποίθηση ότι θα εισακουστεί η αγωνία του λαού της ευρύτερης περιοχής μας

Σας ευχαριστούμε και σας καλωσορίζουμε

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος 

Ανδρέας Μαμαντόπουλος

Η Γενική Γραμματέας

 Μαρία Χρυσού