Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών «ο Μύσων» συμπαραστέκεται στους ελαιοπαραγωγούς και βιοκαλλιεργητές της Σητείας

9:28 π.μ. - Τετάρτη, 7 Αυγούστου 2024
09:08 π.μ. - Τετ, 07/28/2024
Image: Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών «ο Μύσων» συμπαραστέκεται στους ελαιοπαραγωγούς και βιοκαλλιεργητές της Σητείας

Η εταιρεία «Βιοκαλλιεργητές Σητείας ΑΕ», τους οφείλει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από την ελαιοκομική περίοδο 2022-2023

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Σητείας «Ο ΜΥΣΩΝ» εκφράζει την συμπαράσταση και τη στήριξη του στους ελαιοπαραγωγούς και βιοκαλλιεργητές της Σητείας, που η εταιρεία: «Βιοκαλλιεργητές Σητείας ΑΕ», τους οφείλει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από την ελαιοκομική περίοδο 2022-2023. Απαράδεκτο είναι επίσης ότι οφειλές της εταιρείας υπάρχουν και απέναντι σε εργαζόμενους της εταιρείας.

Καταγγέλλουμε το γεγονός ότι από τον Αύγουστο του 2023, η διοίκηση της εταιρείας, με κοροϊδία και αναβολές, άφησε απλήρωτους τους μικρούς ελαιοπαραγωγούς της Σητείας, για λάδι που τους πήρε και το εισέπραξε πουλώντας το στην αγορά. Τώρα, με το αίτημα για πτώχευση που επιχειρεί η διοίκηση της εταιρείας, ουσιαστικά υλοποιεί την εξαρχής απ` ό τι φαίνεται πρόθεσή της να μην τους εξοφλήσει.

Το αίτημα των αγροτών για εξόφληση του δουλεμένου κόπου τους είναι δίκαιο και πρέπει η διοίκηση της εταιρείας να προχωρήσει άμεσα στην αποπληρωμή τους, πριν την δρομολογούμενη πτώχευση της εταιρείας.

Οι εξελίξεις στην ελαιοπαραγωγή της Σητείας, συνολικά τα τελευταία χρόνια, είναι αρνητικές και οι συνέπειες φορτώνονται στην τοπική οικονομία και συνολικά στην τοπική κοινωνία. Η αλληλεγγύη μεταξύ μας, η στήριξη του δίκιου της καθεμίας και του καθένα, είναι η απάντηση που θα δώσουμε σε όποιον υπονομεύει το μέλλον αυτού του τόπου.

Οι υπεύθυνοι να αναλάβουν άμεσα τις ευθύνες τους και να σταματήσουν τώρα τα παιχνίδια που παίζουν σε βάρος των μικρών αγροτών αλλά και των εργαζομένων.

Να πληρωθούν άμεσα και στο σύνολο τους οι οφειλές στους βιοπαλαιστές αγρότες!

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος 

Αλεξάκης Αλέξανδρος

Η Γεν. Γραμματέας

Ζαχαριάδου Αγγέλα