Ο σχεδιασμός για την ενδυνάμωση σχολικών μονάδων Γυμνασίων και Λυκείων στο Λασίθι

12:47 μ.μ. - Τρίτη, 29 Ιουνίου 2021
12:06 μ.μ. - Τρί, 29/47/2021
Image: Ο σχεδιασμός για την ενδυνάμωση σχολικών μονάδων Γυμνασίων και Λυκείων στο Λασίθι

Ο προϊστάμενος β/βαθμιας εκπαίδευσης νομού Λασιθίου Θ. Κατσαγκόλης στον Ηχώ 99,8

Στον σχεδιασμό της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στον νομό Λασιθίου σχετικά με την ενδυνάμωση σχολικών μονάδων αναφέρεται σε συνέντευξή του στον Ηχώ 99,8 ο προϊστάμενος κ. Θανάσης Κατσαγκόλης. Όπως είπε, στους στόχους είναι να δημιουργηθούν Πειραματικά Γυμνάσια και Λύκεια και ένα Πρότυπο ΕΠΑΛ, δίνοντας μάλιστα χρήσιμες πληροφορίες για τον τρόπο λειτουργίας τέτοιων σχολικών μονάδων. Ένας ακόμη στόχος είναι η δημιουργία Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου, κάτι που έχει ανάγκη ο νομός.

Πρόκειται δηλαδή, για τέσσερις νέες σχολικές μονάδες που θα ενδυναμώσουν την εκπαίδευση στο νομό μας και ο στόχος είναι να δημιουργηθούν οι συνθήκες εκείνες ώστε λειτουργήσουν τα αμέσως επόμενα χρόνια και σε αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε ως διεύθυνση. Ειδικότερα το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο θα έρθει να καλύψει το εκπαιδευτικό κενό μεταξύ των Ειδικών Δημοτικών και των ΕΕΕΕΚ που λειτουργούν στο νομό. Μάλιστα με την εξαγγελία για την πρόθεση δημιουργίας αυτών των σχολικών μονάδων ο Δήμος Ιεράπετρας με επιστολή του εξέφρασε την διάθεσή του για στέγαση των σχολείων αυτών στην Ιεράπετρα, ανέφερε ο κ. Κατσαγκόλης.

Ο κ. προϊστάμενος αναφέρθηκε τέλος στην πρόσφατη επίσκεψη του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και Βουλευτή Λασιθίου κ. Γιάννη Πλακιωτάκη που ενημερώθηκε για την λειτουργία της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας το πως κύλησε η διαδικασία των πανελλαδικών, η τηλεκπαίδευση κλπ επισημαίνοντας πως με τη βοήθεια του του κ. Υπουργού δημιουργήθηκε ένα νέο τμήμα στο ΕΠΑΛ Αγίου Νικολάου, αυτό της Αισθητικής που θα λειτουργήσει από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο ευχαριστώντας τον για τη συνεργασία.