Ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ Ιεράπετρας τιμάει την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

9:32 π.μ. - Πέμπτη, 3 Μαΐου 2018
09:05 π.μ. - Πέμ, 03/32/2018
Image: Ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ Ιεράπετρας τιμάει την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Εκδήλωση την Τρίτη 6 του Μάρτη και ώρα 10 π.μ. στην αίθουσα του ΚΑΠΗ Ιεράπετρας

 
Το ΔΣ του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ με απόφασή του καλεί τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους συνταξιούχους την Τρίτη 6 του Μάρτη και ώρα 10 π.μ. στην αίθουσα του ΚΑΠΗ Ιεράπετρας σε εκδήλωση για να τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.
 
Με αφορμή την 8η του Μάρτη ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ χαιρετίζει αγωνιστικά τις γυναίκες της εργατικής τάξης, τις συνταξιούχους, αγρότισσες, αυτοαπασχολούμενες, ιδιαίτερα τις άνεργες μητέρες.
 
Αντλούμε διδάγματα και εμπνεόμαστε από το ιστορικό ταξικό αποτύπωμα των εργατών της Νέας Υόρκης το 1857, από την αιματηρή αναμέτρησή τους με την εργοδοσία, την αστυνομία, και τις δικαστικές αρχές. Δέχτηκαν τη λυσσαλέα επίθεση των καπιταλιστών γιατί διεκδίκησαν δεκάωρη δουλειά από τις 16 ώρες που εργαζόταν.
 
Στον ενάμιση και πλέον αιώνα που πέρασε από τότε οι γυναίκες πήραν μέρος σε πλήθος σκληρών ταξικών αγώνων σε επαναστάσεις. Είχαν νίκες αλλά και ήττες. Όμως δεν έσβησε η φλόγα του αγώνα για μια ζωή χωρίς εκμετάλλευση, φτώχεια, εξαθλίωση, και εργοδοτική, κρατική βία σε βάρος της εργαζόμενης γυναίκας και του παιδιού.