Ο Σκακιστικός Όμιλος Ιεράπετρας στα Ατομικά / Νεανικά Κρήτης 2024 - 2η θέση για την Μαρίλια Κοπανάκη

12:05 μ.μ. - Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024
12:02 μ.μ. - Τετ, 21/05/2024
Image: Ο Σκακιστικός Όμιλος Ιεράπετρας στα Ατομικά / Νεανικά Κρήτης 2024 - 2η θέση για την Μαρίλια Κοπανάκη

Την εκπαίδευση των μικρών σκακιστών του Σ.Ο.Ι από τον μήνα Φεβρουάριο αναλαμβάνει νέος προπονητής

Ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου τα ατομικά-νεανικά Κρήτης 2024, που διεξήχθησαν σε δύο φάσεις, Α’ και Τελική φάση.

Η Α’ Φάση των Ατομικών-Νεανικών Πρωταθλημάτων πραγματοποιήθηκε το διάστημα 13/01 με 28/01 στον Άγιο Νικόλαο, για το Λασίθι, και στους υπόλοιπους νομούς της Κρήτης.

Ο Σκακιστικός Όμιλος Ιεράπετρας συμμετείχε στους αγώνες για 1η φορά με 4 παιδιά στις εξής κατηγορίες:

Αγόρια-10: Βασιλάκης Αντώνης, Δελημπαλταδάκης Βαγγέλης

Κορίτσια-08: Κοπανάκη Μαρίλια, Τζώρτζη Ιουλία

Αποτελέσματα και βαθμολογίες μπορείτε να βρείτε εδώ:

https://chess-results.com/tnr881118.aspx?lan=19&art=1&rd=5

https://chess-results.com/tnr884760.aspx?lan=19

Οι μικροί σκακιστές του Σ.Ο.Ι Κοπανάκη Μαρίλια (1η Κ-08) και Δελημπαλταδάκης Βαγγέλης (2ος Α-10) προκρίθηκαν στην τελική φάση η οποία πραγματοποιήθηκε το διάστημα 03/02 με 18/02. Στη φάση αυτή δικαίωμα συμμετοχής είχαν οι προκριμένοι σκακιστές από τους 4 νομούς της Κρήτης, που διεκδίκησαν επίσης και την πρόκριση για το Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα 2024.

Αποτελέσματα και βαθμολογίες μπορείτε να βρείτε εδώ:

https://chess-results.com/tnr893465.aspx?lan=1

Στα κορίτσια έως 8 ετών η Μαρίλια Κοπανάκη κατέκτησε την 2η θέση και το αργυρό μετάλλιο κάνοντας 4 νίκες σε 5 αγώνες στην τελική φάση!

Θερμά συγχαρητήρια στη Μαρίλια που έφερε το πρώτο μετάλλιο στο σκάκι της Ιεράπετρας μετά από σχεδόν 2 δεκαετίες αλλά και σε όλα τα παιδιά του Σ.Ο.Ι καθώς αγωνίστηκαν για πρώτη φορά σε αντίστοιχους αγώνες αποκομίζοντας σημαντικές εικόνες και εμπειρίες, ιδιαίτερα χρήσιμες για την μετέπειτα σκακιστική τους διαδρομή.

Συγχαρητήρια επίσης αξίζουν και στον μέχρι πρότινος προπονητή των παιδιών Κριτσωταλάκη Στέλιο ο οποίος συνόδευσε τους μικρούς σκακιστές του Σ.Ο.Ι στην μέχρι τώρα μαθησιακή και αγωνιστική τους πορεία. Άλλωστε, ο Στέλιος συνέβαλε καθοριστικά στο να ξεκινήσει εκ νέου μία σκακιστική προσπάθεια στην πόλη μας, αλλά και στο να έρθουν σε επαφή δεκάδες παιδιά με το σκάκι την τελευταία δυετία.

Την εκπαίδευση των μικρών σκακιστών του Σ.Ο.Ι απο τον μήνα Φεβρουάριο αναλαμβάνει νέος προπονητής.

Με ιδιαίτερη χαρά λοιπόν σας ανακοινώνουμε την έναρξη της συνεργασίας του Σ.Ο.Ι. με τον διακεκριμένο σκακιστή και προπονητή International Master(IM) Κανακάρη Γεώργιο!

Ο Γιώργος είναι ένας σκακιστής με πολυάριθμες ατομικές και ομαδικές διακρίσεις στο παλμαρέ του. Ταυτόχρονα κατέχει τον τίτλο του Fide Instructor(FI) και έχει πολυετή εμπειρία στην προπονητική με τους μαθητές του να έχουν να επιδείξουν σημαντικές διακρίσεις σε πανελλήνιο επίπεδο.

O προπονητής θα αναλάβει άμεσα τα προ-αγωνιστικά και αγωνιστικά τμήματα του συλλόγου με σκοπό να προετοιμάσει τους σκακιστές μας για τις επερχόμενες αγωνιστικές υποχρεώσεις.

Εκ του ΔΣ

Σκακιστικός Όμιλος Ιεράπετρας

 ierapetrachess@gmail.com