Ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Κύριλλος στον Ηχώ 99,8 για τις εκδηλώσεις στη Μονή Τοπλού το Σάββατο 26 Ιουνίου

12:06 μ.μ. - Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021
12:06 μ.μ. - Πέμ, 24/06/2021
Image: Ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Κύριλλος στον Ηχώ 99,8 για τις εκδηλώσεις στη Μονή Τοπλού το Σάββατο 26 Ιουνίου

Καταδικαστέο το περιστατικό της επίθεσης στη Μονή Πετράκη - Ευκαιρία για προβληματισμό στην Εκκλησία

Με αφορμή φέτος τη συμπλήρωση της δεύτερης εκατονταετηρίδας από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης και της Εθνικής Παλιγγενεσίας, αλλά και της επετείου της σφαγής του Ηγουμένου της Μονής Ζαχαρίου Κορνάρου, δεκατριών Πατέρων και άλλων τόσων λαϊκών αδελφών τη νύκτα της 26ης προς την 27η Ιουνίου 1821, η Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Παναγίας Ακρωτηριανής και Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Τοπλού Σητείας τελεί επετειακή επιμνημόσυνη εκδήλωση το Σάββατο 26 Ιουνίου 2021, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα.

– Ώρα 06.30´ π.μ. Όρθρος, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και ιερό μνημόσυνο των σφαγιασθέντων Πατέρων στο Καθολικό της Μονής, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου.

– Ώρα 10.00´ π.μ. Ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και έπαρση αντιγράφου του ιστορικού και ιερού Λαβάρου των Κρητικών Επαναστάσεων της Μονής στον εσωτερικό αύλειο χώρο.

– Ώρα 10.30´ π.μ. Επιμνημόσυνη δέηση και αποκαλυπτήρια αναμνηστικής στήλης στον περίβολο της Μονής.

– Παράθεση δεξίωσης.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Κύριλλος σε συνέντευξή του στον Ηχώ 99,8 μίλησε για τις επετειακές εκδηλώσεις και τη σημασία τους κάνοντας στη συνέχεια μια σύντομη αναφορά σε ιστορικά γεγονότα της Μονής.

Καταδικαστέο το περιστατικό στη Μονή Πετράκη

Εν συνεχεία τοποθετήθηκε και για το περιστατικό που συνέβει στη Μονή Πετράκη και την επίθεση από πρώην κληρικό, που δέχθηκαν Μητροπολίτες που συμμετείχαν στο συνοδικό δικαστήριο όπου θα εξεταζόταν υπόθεση για παραπτώματα του δράστη και η απόφαση αναμενόταν να ήταν καταδικαστική. Ο Σεβασμιώτατος καταδίκασε το περιστατικό επισημαίνοντας ωστόσο οτι είναι μια ευκαιρία η Εκκλησία να εξετάσει και να προβληματιστεί για κάποια ζητήματα.

Ιερά Μονή Φανερωμένης

Τέλος αναφορικά με τις εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης της Ιεράς Μονής Παναγίας Φανερωμένης ο Σεβασμιώτατος είπε οτι μετά από μια μακρά περίοδο καθυστερήσεων για γραφειοκρατικούς λόγους , αυτές αναμένεται να ξεκινήσουν μετά το πέρας του 15Αύγουστου ώστε απρόσκοπτα οι πιστοί να μπορέσουν να προσέλθουν στο Μοναστήρι εκείνες τις ημέρες.

φωτο αρχείου