Ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Κύριλλος στον Ηχώ 99,8 για την Αγία Σοφία και την μετατροπή της σε τζαμί

12:03 μ.μ. - Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020
12:07 μ.μ. - Τρί, 14/03/2020
Image: Ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Κύριλλος στον Ηχώ 99,8 για την Αγία Σοφία και την μετατροπή της σε τζαμί

Θλίψη, βαθύς πόνος αλλά και προβληματισμός τα συναισθήματα που μας διακατέχουν δηλώνει ο Σεβασμιώτατος Ιεραπύτνης και Σητείας

Την βαθύτατη θλίψη του για την πρόσφατη απόφαση μετατροπής της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη σε τζαμί εξέφρασε σε συνέντευξή του στον Ηχώ 99,8 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ.κ. Κύριλλος. Τα πρώτα βαθιά συναισθήματα , ανέφερε είναι θλίψη, βαθύς πόνος αλλά και προβληματισμός. Παρακολουθώντας κανείς τις εξελίξεις διαπιστώνει ότι ο Ερντογάν κλείνει την πόρτα της χώρας του προς την εξέλιξη, την πρόοδο, τον πολιτισμό και τη γυρίζουν πίσω πολλούς αιώνες. Η Αγία Σοφία και στα χαρτιά να μετατραπεί τζαμί, θα παραμείνει για τους Ορθοδόξους Έλληνες και παγκόσμια , ένα παγκόσμιο σύμβολο. Η πραγματική Άλωση έγινε τώρα και εάν ξύσουμε τους σοβάδες θα ακούσουμε ψαλμωδίες, θυμιατά, λειτουργίες. Ως Εκκλησία της Κρήτης καταδικάσαμε την απόφαση αυτή. Εκφράζουμε και την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξή μας , στο Πάνσεπτο Οικουμενικό Πατριαρχείο και τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.

Σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος είπε ότι κάποια στιγμή μετά την ύβρη θα έρθει και ο Πνευματικός Νόμος και στη συνέχεια σχολίασε τη στάση της διεθνούς κοινότητας, του πολιτικού κόσμου της Καθολικής Εκκλησίας κ.α.

Τέλος τόνισε ότι σε αυτή τη συγκυρία θα πρέπει να επιδείξουμε τον πολιτισμό μας, να σεβόμαστε τα μνημεία που μαρτυρούν την ιστορία κάθε τόπου. Παράλληλα όμως να ενισχύσουμε και να αναδείξουμε τα μνημεία μας.