Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος στα Εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίου Αντωνίου στον Άγιο Νικόλαο

6:28 μ.μ. - Δευτέρα, 21 Μαΐου 2018
06:05 μ.μ. - Δευ, 21/28/2018
Image: Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος στα Εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίου Αντωνίου στον Άγιο Νικόλαο

Με λαμπρότητα τελέσθηκαν την Κυριακή 20 Μαϊου τα Ιερά Εγκαίνια του μεγαλοπρεπούς Ιερού Ναού Αγίου Αντωνίου πόλεως Αγίου Νικολάου

 
Με λαμπρότητα τελέσθηκαν την Κυριακή 20 Μαϊου τα Ιερά Εγκαίνια του μεγαλοπρεπούς Ιερού Ναού Αγίου Αντωνίου πόλεως Αγίου Νικολάου, στα οποία μετείχε και ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, κατόπιν προσκλήσεως του επιχώριου Αρχιερέως, Σεβ. Μητροπολίτου Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γερασίμου.
Μετά την ακολουθία του Όρθρου, ακολούθησε η λιτάνευση των ιερών Λειψάνων πέριξ του ναού και ακολούθησε η ακολουθία των ιερών Εγκαινίων και στη συνέχεια Αρχιερατικό Συλλείτουργο, κατά το οποίο συλλειτούργησαν οι παραπάνω Σεβ. Μητροπολίτες. Εκτός από τον κεντρικό κλίτος επ᾽ ονόματι του Αγίου Αντωνίου εγκαινιάσθηκαν επίσης τα υπόλοιπα δύο κλίτη του ναού, επ᾽ ονόματι του Αγίου Νικολάου και του Ταξιάρχου Μιχαήλ Αρχαγγέλου και τα δύο παρεκκλήσια στον γυναικωνίτη επ᾽ ονόματι της Υπαπαντής του Κυρίου και του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου. 
Στην εμπνευσμένη ομιλία του ο Σεβ. Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος αναφέρθηκε στην σημασία του ορθόδοξου ναού στη ζωή των πιστών και ευχαρίστησε αρμοδίως όλους όσοι συνέβαλαν κατά καιρούς για την ανέγερση του περικαλλούς αυτού ναού, τους δωρητές, τους ευεργέτες και τους ανώνυμους και επώνυμους εθελοντές.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε επίσημη Δοξολογία για τον εορτασμό της Μάχης της Κρήτης και της ημέρας μνήμης της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, στην οποία συγχοροστάτησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος και Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, ενώ έλαβε μέρος πλειάδα κληρικών, παρουσία των εκπροσώπων των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών.  Ακολούθησε ο πανηγυρικός της ημέρας από τη φιλόλογο καθηγήτρια και  Διευθύντρια του Γ.Ε.Λ. Νεάπολης κ. Μαρία Κωστάκη, και ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων από τους εκπροσώπους των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών στο Μνημείο των Ηρώων του Ν. Λασιθίου που βρίσκεται στη πλατεία Ελευθέριου Βενιζέλου.
Παρέστησαν ο  Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Απόδημου Ελληνισμού κ. Δημ. Πλευράκης ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, ο Περιφερερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ο Δήμαρχος Αγίου Νικόλαου κ. Αντώνης Ζερβός, ο Βουλευτής Λασιθίου κ. Μαν. Θραψανιώτης, η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Πελαγία Πετράκη, οι εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και λοιπών τοπικών φορέων και οργανώσεων.