Ο Σαραντώνης για τους "Θεματοφύλακες" του Συντάγματος και την "εισβολή" σε Λύκεια της Ιεράπετρας

11:02 π.μ. - Τρίτη, 13 Απριλίου 2021
11:04 π.μ. - Τρί, 13/02/2021
Image: Ο Σαραντώνης για τους "Θεματοφύλακες" του Συντάγματος και την "εισβολή"  σε Λύκεια της Ιεράπετρας

Ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Υγείας στον Ηχώ 99,8

Αίσθηση προκάλεσαν οι χθεσινές δηλώσεις στον Ηχώ 99,8  του προϊσταμένου της β/βαθμιας εκπαίδευσης νομού Λασιθίου κ. Θ. Κατσαγκόλη για απειλές που φέρεται να δέχθηκε διευθύντρια Λυκείου της Ιεράπετρας από πολίτες, αρνητές της χρήσης μάσκας  όπως φαίνεται , οι οποίοι εισήλθαν στο σχολείο χωρίς άδεια και απείλησαν τη Διευθύντρια ζητώντας εξηγήσεις για τη χρήση μάσκας  επικαλούμενοι άρθρα του συντάγματος.

Για το ίδιο θέμα τοποθετήθηκε στον Ηχώ 99,8 ο κ. Βαμβουκάκης γονέας μαθητή ο οποίος υποστήριξε ότι εισήλθαν στο σχολείο όπως και σε άλλα σχολεία στην Ιεράπετρα, χωρίς εντάσεις  προκειμένου να επιδώσουν ένα ενημερωτικό έγγραφο.  Συνάντησαν την κα Διευθύντρια και  τον Υποδιευθυντή φορώντας μάλιστα  μάσκα κατόπιν οδηγιών από την κα Διευθύντρια. Παρέδωσαν το έγγραφο και αποχώρησαν. Υποστήριξε επίσης ότι πρόκειται για ένα έγγραφο με τις παραλείψεις και παραβάσεις των νόμων και του συντάγματος που γίνονται από το σύστημα και ενημερώνουμε τους εκπαιδευτικούς από τη στιγμή που έχουμε έννομο συμφέρον και έχουμε δικαίωμα να αντιταχθούμε σε οποιονδήποτε θέλει να μας επιβάλλει παρανόμως ιατρικές πράξεις, όπως ο ίδιος ανέφερε.

Για το θέμα έκανε δηλώσεις σήμερα στον Ηχώ 99,8 ο πρόεδρος της Επιτροπής Υγείας Δήμου Ιεράπετρας κ. Γ. Σαραντώνης λέγοντας ότι ορισμένοι φαίνεται πως  προσπαθούν να οικειοποιηθούν καταστάσεις και να εργαλειοποιήσουν την πανδημία.   Ο συγκεκριμένος γονέας που έκανε δηλώσεις δεν έχει μαθητή σε σχολείο της Ιεράπετρας. Μπορεί να υποστήριξε ότι  η όλη δράση τους έγινε  χωρίς εντάσεις ωστόσο  η Διευθύντρια κατήγγειλε  το περιστατικό στην Αστυνομία.  Παρουσιάστηκε μαζί με τους άλλους πολίτες  ως θεματοφύλακας του Συντάγματος.  Στις δηλώσεις του δε,  επικαλέστηκε ρεπορτάζ πανελλήνιου σταθμού κάνοντας λόγο για παιδομάζωμα εάν κάποιο παιδί βρεθεί θετικό στo self test. Πρέπει εδώ να τονιστεί ότι εάν κάποιο παιδί βρεθεί θετικό παραμένει σε καραντίνα στο σπίτι του υπό την επίβλεψη των γονέων του, επεσήμανε ο κ. Σαραντώνης. Πρόσθεσε ότι έκπληξη έχει προκαλέσει και το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος γονέας παραβρέθηκε  στην κινητοποίηση για τους δασικούς χάρτες που έγινε την Κυριακή στην Ιεράπετρα και μάλιστα  εμφανίστηκε χωρίς μάσκα έχοντας εναγκαλισμούς με επικεφαλή δημοτικής παράταξης δημοτικό  του δημοτικού συμβουλίου γεγονός που εγείρει προβληματισμό και ερωτηματικά.