Ο ρόλος της επιτροπής Αγροτικών Θεμάτων και η διαχείριση της πανδημίας ξανά στο επίκεντρο

12:39 μ.μ. - Τετάρτη, 28 Απριλίου 2021
12:04 μ.μ. - Τετ, 28/39/2021
Image: Ο ρόλος της επιτροπής Αγροτικών Θεμάτων και η διαχείριση της πανδημίας ξανά στο επίκεντρο

Ακούστε εδώ τη συνέντευξη του Ν. Παπαδάκη, την παρέμβαση της δημοσιογράφου Μ. Τσαγκαράκη και τις δηλώσεις του Κ. Αστροπεκάκη

Το θέμα της πανδημίας και η πορεία της στην Ιεράπετρα αλλά και τα κρούσματα σε συνεταιρισμό επανήλθαν και σήμερα στις δημοσιογραφικές εκπομπές του Ηχώ 99,8. Ο πρόεδρος του συγκεκριμένου συνεταιρισμού, δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος της Επιτροπής Αγροτικών θεμάτων του Δήμου Ιεράπετρας κ. Νεκτάριος Παπαδάκης σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στα μέτρα που από την πρώτη στιγμή πήρε ο συνεταιρισμός ως πρόληψη για την πανδημία. Αλλά και στο πως διαχειρίστηκαν την κατάσταση μετά τα τρία θετικά κρούσματα που υπήρξαν σε εργαζόμενους του συνεταιρισμού. Όπως είπε, τα κρούσματα ήταν 3. Ως συνεταιρισμός εξ αρχής από τότε που διαγνώσθηκε το πρώτο θετικό κρούσμα προχώρησαν σε τεστ σε όλους τους εργαζόμενους για την αποφυγή διασποράς. Τα κρούσματα δεν ήταν παραπάνω από 3 και σε καμία περίπτωση δεν έγινε προσπάθεια απόκρυψης κρουσμάτων. Επιπλέον , αμέσως ενημερώθηκε ο ΕΟΔΥ και ακολουθήθηκαν οι οδηγίες που τους δόθηκαν.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης παρέμβαση έκανε η δημοσιογράφος του Ηχώ 99,8 κα Μαρία Τσαγκαράκη η οποία τόνισε ότι στόχος του αρχικού ρεπορτάζ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ αναφορικά με τα κρούσματα στον συνεταιρισμό και οι ερωτήσεις που τέθηκαν τότε προς τον ίδιο, αφορούσαν στον θεσμικό - πολιτικό του ρόλο ως πρόεδρο της επιτροπής αγροτικών θεμάτων και σε καμία περίπτωση δεν ήταν στόχος η δυσφήμιση του συνεταιρισμού. Είναι ενδεικτικό ότι στη συγκεκριμένη συνέντευξη δεν αναφέρθηκε το όνομα του συνεταιρισμού. Εξάλλου ο Ηχώ 99,8 επί 27 χρόνια τώρα, έχει αποδείξει μέσα από τις εκπομπές τους ότι στέκεται δίπλα στον αγρότη, τον παραγωγό, την αγροτική Ιεράπετρα. Άποψη του σταθμού είναι ότι η τοπική αυτοδιοίκηση, οι δημοτικές επιτροπές μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο στη διαχείριση μιας δύσκολης κατάστασης, να καταθέσουν προτάσεις, να επιδιώξουν λύσεις σε προβλήματα, ακόμη και μέσα από ενέργειές τους να δώσουν το παράδειγμα για να αντιμετωπιστεί ένα πρόβλημα.

Ακούστε τη συνέντευξη του Ν. Παπαδάκη και της Μ. Τσαγκαράκη μετά το 26' λεπτό:

-

Για το ίδιο θέμα τοποθετήθηκε και ο κ. Κ. Αστροπεκάκης, μέλος του Δ.Σ. του συνεταιρισμού και δημοτικός σύμβουλος ο οποίος αναφέρθηκε και από πλευράς του στο πως διαχειρίστηκαν την κατάσταση επισημαίνοντας ότι εάν υπήρχε διασπορά ή εάν κρινόταν αναγκαίο σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμοδίων, δεν θα δίσταζαν να κλείσουν την επιχείρηση καθώς εκείνο που προέχει είναι η υγεία.

Ακούστε τη συνέντευξη του κ. Αστροπεκάκη:

-

** Να σημειωθεί ότι ο κ. Παπαδάκης στην αρχή της συνέντευξης τοποθετήθηκε για θέματα του πρόσφατου δημοτικού συμβουλίου ( με αφορμή και τις δηλώσεις του επικεφαλής δημοτικής παράταξης κ. Αργύρη Πανταζή για λαϊκές αγορές και de minimis)αναφορικά με τις ενέργειες που έχουν κάνει ως Επιτροπή Αγροτικών θεμάτων αλλά και ο ίδιος ως πρόεδρος , τις επαφές και τις επικοινωνίες για το θέμα των λαϊκών αγορών, από τις οποίες προέκυψε το ψήφισμα που ήρθε προς έγκριση στη συνεδρίαση. Υποστηρίζοντας ότι το ψήφισμα δεν ήταν γενικευμένο αλλά προέκυψε μετά από τις επικοινωνίες καi τη συνεργασία του αγροτικού συλλόγου , του συλλόγου παραγωγών λαϊκών αγορών κλπ.

Σε ότι αφορά τις αποζημιώσεις de minimis που έλαβαν παραγωγοί από άλλες περιοχές του νησιού όχι όμως της Ιεράπετρας ο κ. Παπαδάκης ανέφερε ότι έχουν γίνει προσπάθειες από την Επιτροπή και τον Δήμο σε αυτή την κατεύθυνση, συγκεντρώνουν στοιχεία και εκτιμούν ότι και οι πληγέντες της Ιεράπετρας θα λάβουν ενίσχυση deminimis.