Ο Ρ. Μαρούδας, Πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, στον Ηχώ 99,8

11:29 π.μ. - Παρασκευή, 2 Φεβρουαρίου 2024
11:02 π.μ. - Παρ, 02/29/2024
Image: Ο Ρ. Μαρούδας, Πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, στον Ηχώ 99,8

Θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους την επόμενη εβδομάδα

Δεν το βάζουν κάτω οι αγρότες και συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους στην Θεσσαλία με σκοπό να πάρει η κυβέρνηση τα κατάλληλα μέτρα. Για τις παραπάνω κινητοποιήσεις μίλησε ο κ. Μαρούδας Πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, στον Ηχώ 99,8.

Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται σε ολόκληρη την Ευρώπη καθώς υφίσταται σοβαρό πρόβλημα με την εφαρμογή της νέας αγροτικής πολιτικής. «Η κυβέρνηση φαίνεται να ενοχλείται από την μορφή των μπλόκων, αλλά δεν βλέπουμε κανένα ενδιαφέρον ούτε από αυτή αλλά ούτε και από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Προφανώς δεν υπάρχει μέριμνα να παρθεί κάποιο ουσιαστικό μέτρο.» Τα προβλήματα που ταλανίζουν τους αγρότες δεν είναι άλλα από το υψηλό κόστος παραγωγής, το υψηλό ρεύμα και το κόστος των κτηνοτροφικών προϊόντων, αναφέρει ο κ. Μαρούδας.

Στην έκθεση Agrotica που πραγματοποιείται στην Θεσσαλονίκη μέχρι την Κυριακή, θα παραβρεθούν οι αγρότες διοργανώνοντας μια μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Ο κ. Μαρούδας τόνισε πως οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν την επόμενη εβδομάδα και δεν σκοπεύουν να σταματήσουν αν δεν παρθούν τα κατάλληλα μέτρα. Είναι γεγονός πως είναι αναγκαία μια κοινή αγροτική πολιτική. Ένα μέτρο που είχαν ζητήσει οι αγρότες αφορούσε να πηγαίνουν οι επιδοτήσεις αποκλειστικά σε αυτούς που παράγουν προϊόντα, αναφέρει μεταξύ άλλων. Κλείνοντας, αναφέρθηκε στο ότι δεν γίνεται κανένας έλεγχος στις τιμές από το χωράφι στο ράφι με αποτέλεσμα να φτάνουν τα προϊόντα στα ράφια 4-5 φορές πιο ακριβά.