Ο πρόεδρος του συλλόγου καφέ εστίασης σχολιάζει τα νέα μέτρα κορωνοϊού - Στο Επίπεδο 1 η Ιεράπετρα

11:24 π.μ. - Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2020
11:10 π.μ. - Δευ, 12/24/2020
Image: Ο πρόεδρος του συλλόγου καφέ εστίασης σχολιάζει τα νέα μέτρα κορωνοϊού - Στο Επίπεδο 1 η Ιεράπετρα

Ο Εμμ. Μιχελαράκης στον Ηχώ 99,8 - Δείτε αναλυτικά τι ισχύει

Νέα μέτρα ισχύουν από σήμερα για τα καταστήματα καφέ εστίασης στην Ιεράπετρα μετά την ανακοίνωση του Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από τη λοίμωξη Covid-19, που περιλαμβάνει τέσσερα επίπεδα προληπτικών μέτρων και κανόνων για κάθε περιφερειακή ενότητα της χώρας. Η Ιεράπετρα περιλαμβάνεται στο Επίπεδο 1 και τα μέτρα που προβλέπουν για τον συγκεκριμένο κλάδο είναι τα παρακάτω:

-Υποχρεωτική χρήση μάσκας στο προσωπικό

-6 άτομα ανά τραπέζι

-Πληρότητα 80% (ανοιχτός – κλειστός) της ωφέλιμης επιφάνειας

-Αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων (σχετική ΚΥΑ)

-Κλειστά 01.00 – 05.00 ( εξαιρείται take away- delivery με απαγόρευση πώλησης αλκοόλ)

Ο πρόεδρος του συλλόγου καφε εστίασης κα Μανώλης Μιχελαράκης σχολίασε τα μέτρα αυτά λέγοντας ότι έρχονται σε μια περίοδο που η τουριστική και η γενικότερη κίνηση είναι περιορισμένη και έτσι και αλλιώς τα μαγαζιά με κάποιες εξαιρέσεις , έκλειναν νωρίς. Τα νέα πιο ευνοϊκά μέτρα που ανακοινώθηκαν καλό θα ήταν να είχαν ανακοινωθεί νωρίτερα αφού στην περιοχή μας δεν είχαμε κρούσματα, σημείωσε. Πρόσθεσε ότι προσοχή θα πρέπει να δείξουν οι καταστηματάρχες στο θέμα της πληρότητας το ποσοστό της οποίας αυξάνεται επί της ωφέλιμης επιφάνειας.

Στη συνέχεια ο κ. Μιχελαράκης αναφέρθηκε σε συνάντηση που έγινε πρόσφατα σε πανελλαδικό επίπεδο στον Βόλο όπου πέραν των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν λόγω της πανδημίας τέθηκαν και χρονίζοντα ζητήματα του κλάδου όπως αυτό των πνευματικών δικαιωμάτων για τη μουσική με το καθεστώς που υπάρχει να μην είναι ξεκάθαρο και θα πρέπει το αρμόδιο υπουργείο να μεριμνήσει καλώντας τους καταστηματάρχες που έχουν πρόβλημα να επικοινωνούν με τον σύλλογο.