Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκος Τζουμάκας για την απολογιστική συνεδρίαση στον Ηχώ 99,8

1:02 μ.μ. - Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2024
01:06 μ.μ. - Πέμ, 27/02/2024
Image: Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκος Τζουμάκας για την απολογιστική συνεδρίαση στον Ηχώ 99,8

Αναλυτικά τα θέματα που συζητήθηκαν

Με αφορμή την χθεσινή απολογιστική συνεδρίαση, ο Ν. Τζουμάκας, πρόεδρος του Δημοτικό Συμβουλίου, μίλησε στον Ηχώ 99,8. Όπως μας εξήγησε, το συμβούλιο της λογοδοσίας είναι μία ειδική συνεδρίαση η οποία πραγματοποιείται κάθε δύο μήνες με σκοπό τόσο τον απολογισμό και την λογοδοσία της δημοτικής αρχής όσο και την συζήτηση πάνω στα θέματα που τίθενται από τους δημοτικούς συμβούλους. Σε κάθε συνεδρίαση μπορούν να τεθούν έως δέκα θέματα προς συζήτηση.

Στο χθεσινό συμβούλιο τέθηκαν επτά θέματα με το θέμα του νερού να είναι αυτό που μονοπώλησε την συζήτηση το οποίο, σύμφωνα με τον κ. Τζουμάκα, αποτελεί προτεραιότητα για την παρούσα δημοτική αρχή. Ο κ. Νεκτάριος Παπαδάκης είχε πολλά στοιχεία και έφερε το θέμα του νερού στην περιοχή του Μακρύ Γιαλού και συγκεκριμένα την συνεργασία των Δήμων Σητείας – Ιεράπετρας και πάνω σε αυτό το κομμάτι δόθηκαν απαντήσεις από τους αρμόδιους αντιδημάρχους. Γενικά, για το θέμα του νερού αυτό που συζητήθηκε είναι ότι σίγουρα υπάρχει πρόβλημα, το οποίο εντείνεται λόγω της λειψυδρίας. Ο κ. Κουγιουμουτζάκης, ο οποίος είναι ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, έχει απευθυνθεί στην αρμόδια Διεύθυνση Υδάτων, όπου για πρώτη φορά ο Δήμος καταθέτει στοιχεία, και πιστεύεται ότι πολύ σύντομα θα δοθεί λύση. Ταυτόχρονα, γίνονται προσπάθειες ώστε να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση για να καλυφθούν οι ανάγκες. Λόγω εποχής, η ζήτηση για νερό είναι μεγαλύτερη την στιγμή που οι γεωτρήσεις δίνουν λιγότερη ποσότητα. Ο Δήμος πράττει τα δέοντα ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος να μείνουμε χωρίς νερό.

Όσων αφορά τις αναλύσεις για την ποιότητα του νερού, ο κ. Τζουμάκας μας ενημέρωσε ότι οι διαδικασίες γίνονται από την αρμόδια υπηρεσία και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο. Ο Δήμαρχος ανέφερε ότι θα αξιοποιήσουμε όλους τους επιστήμονες που υπάρχουν στον δημοτικό συμβούλιο και ότι είναι ανοιχτός να συνεργαστεί με οποιονδήποτε έχει κάποια πρόταση προς την εύρεση λύσεων. Ο δήμος θα προσπαθήσει οι επόμενες αναλύσεις να αφορούν όλες τις περιοχές και εάν υπάρχει η δυνατότητα οι επόμενες αναλύσεις θα είναι πιο αναλυτικές.

Τέλος, σε ερώτηση που έθεσε ο κ. Βενέτης για την κατάσταση που επικρατεί σχετικά με τα απορρίμματα, ο κ. Τζουμάκας είπε ότι τα δρομολόγια εκτελούνται κανονικά ωστόσο ο όγκος των σκουπιδιών λόγω της εποχής είναι μεγαλύτερος. Ο Δήμος θα προχωρήσει σε αναπροσαρμογή των δρομολογίων και των προτεραιοτήτων για αυτή την περίοδο. Επίσης, ανέφερε ότι για πρώτη φορά έχουν τοποθετηθεί κάδοι αποκομιδής για ογκώδη αντικείμενα και κάλεσε τους πολίτες να εναποθέτουν τα σκουπίδια τους μέσα στους κάδους όσο αυτό είναι δυνατό.