Ο Περιφερειάρχης Κρήτης για την παγκόσμια ημέρα νεολαίας

11:54 π.μ. - Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2022
11:08 π.μ. - Παρ, 12/54/2022
Image: Ο Περιφερειάρχης Κρήτης για την παγκόσμια ημέρα νεολαίας

Όπως έχει καθιερωθεί, από το 1990, η 12η Αυγούστου

Στη δήλωση του ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης για την Παγκόσμια ημέρα Νεολαίας, αναφέρει:

«Η 12η Αυγούστου έχει καθιερωθεί από το 1990 με πρωτοβουλία του ΟΗΕ, ως Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας. Είναι ωστόσο γεγονός ότι η κάθε ημέρα ανήκει στη Νεολαία!

Οι νέες σκέψεις που κάνουμε, οι πολιτικές που σχεδιάζουμε, οι πρωτοβουλίες και τα έργα μας έχουν στο επίκεντρο τη νέα γενιά, ισότιμα με όλες τις ηλικιακές ομάδες του πληθυσμού μας.

Στην Περιφέρεια Κρήτης συνεργαζόμαστε με τη νεολαία συζητώντας μαζί τους για τα ζητήματα που τους απασχολούν για το παρόν και το μέλλον και τους εμπιστευόμαστε σημαντικές θέσεις ευθύνης. Δεν πρόκειται για τακτική αλλά για την ουσιαστική οπτική της συμπερίληψης. Νιώθουμε περήφανοι που οι νέοι στην Κρήτη δεν είναι απολιτικοποιημένοι, αντιμετωπίζοντας με αυτόν τον τρόπο, μαζί, μια από τις πιο δύσκολες σύγχρονες προκλήσεις σε όλα τα επίπεδα. Τη Δημοκρατία και την ποιότητα της που επηρεάζεται δραματικά όταν δεν συμμετέχουν οι νέοι στην πολιτική ζωή του τόπου.

Στην Περιφέρεια Κρήτης, η διάσταση της νεολαίας διατρέχει οριζόντια όλες τις πολιτικές μας όπως αυτές αποτυπώνονται στον Στρατηγικό Σχεδιασμό, πριν γίνουν δράσεις και έργα. Γνωρίζουμε εξάλλου πως η βιωσιμότητα και η ποιότητα οφείλεται ακριβώς και σε αυτήν μας την προσέγγιση και γι’ αυτό επενδύουμε όλο και περισσότερα σε αυτήν.

Στον τομέα της οικονομίας και της επιχειρηματικότητας οι νέες ευκαιρίες αξιοποιούν το γνωσιακό υπόβαθρο των νέων, τις ικανότητες και τις δεξιότητες τους δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας σε όλους τους παραγωγικούς τομείς.

Στον τομέα της παιδείας, διευρύνουμε και εκσυγχρονίζουμε τις εκπαιδευτικές δομές για να ανταποκριθεί η νέα γενιά και εμείς μαζί τους στις νέες προκλήσεις της κοινωνίας της γνώσης. Τα ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα του νησιού αποτελούν μόνιμους συνεργάτες με τους οποίους αξιοποιούμε την παραχθείσα γνώση συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην εκπλήρωση των σκοπών τους.

Στον τομέα του αθλητισμού είμαστε μαζί με τις αθλήτριες και τους αθλητές, μαζί με τους συλλόγους μια μεγάλη ομάδα. Στηρίζουμε έμπρακτα, σε μόνιμη βάση, όλες τις υποδομές και τις διοργανώσεις αναβαθμίζοντας σημαντικά την ποιότητα ζωής στο νησί μας και διασφαλίζοντας τα δώρα που προσφέρει ο αθλητισμός.

Στον τομέα του πολιτισμού, είμαστε με τους καλλιτέχνες νέων ηλικιών και τις ομάδες καθώς και με το νεανικό κοινό, μια οικογένεια. Διαφυλάσσουμε και αναδεικνύουμε την κληρονομιά που λάβαμε - εμπνεόμαστε από αυτήν, παράγουμε νέο πολιτιστικό πλούτο και ανοίγουμε νέους ορίζοντες. Η πολιτιστική δραστηριότητα του τόπου μας συνιστά και κοινωνική δραστηριότητα που επιδρά στην ποιότητα της καθημερινότητας και στον τρόπο σκέψης μας.

Στον τομέα της υγείας, ενισχύουμε την έρευνα και τις δομές παροχής υπηρεσιών υγείας του νησιού μας εξασφαλίζοντας το αίσθημα της ασφάλειας των νέων που χρειάζονται υπηρεσίες υγείας αλλά και χτίζουν το μέλλον τους στην Κρήτη.

Η κλιματική αλλαγή και το περιβάλλοντος είναι κοινή μας έγνοια, σε προτεραιότητα.

Η αλληλεγγύη μεταξύ των γενεών είναι κλειδί. Εγγυάται την επαφή που πρέπει να διατηρήσουμε ζωντανή μεταξύ μας, για να ενισχύεται η κοινωνική συνοχή. Για να μην χάσει την αντοχή του το κοινό πλέγμα των δυνάμεων μας. Για να αντιμετωπίζουμε μαζί τις προκλήσεις στο παρόν, ατενίζοντας πάντα ένα καλύτερο μέλλον κάνοντας κάθε αλλαγή που είναι απαραίτητη. Άλλωστε, διαχρονικά, οι αλλαγές στον κόσμο είχαν πάντα το έντονο αποτύπωμα των νέων.

Ως Περιφέρεια Κρήτης μαζί με τη νέα γενιά, είμαστε δυναμικά ενεργοί, για να φέρνουμε κάθε μέρα μια αλλαγή!»

cretalive.gr