Ο Π. Σαρρής ζητάει την εμπιστοσύνη των Ιεραπετριτών για να συνεχίσει να είναι η φωνή τους στο κέντρο λήψης των αποφάσεων

11:53 π.μ. - Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου 2023
11:10 π.μ. - Τετ, 04/53/2023
Image: Ο Π. Σαρρής ζητάει την εμπιστοσύνη των Ιεραπετριτών για να συνεχίσει να είναι η φωνή τους στο κέντρο λήψης των αποφάσεων

Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Γ. Γουλιδάκη «Δήμος Ιεράπετρας-Προοπτική για το μέλλον» μιλά στον Ηχώ 99,8

Για την υποψηφιότητά του ως δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Γ. Γουλιδάκη « Δήμος Ιεράπετρας» Προοπτική για το μέλλον» μίλησε στον Ηχώ 99,8 ο κ. Παναγιώτης Σαρρής, νυν δημοτικός σύμβουλος με την παράταξης του Α. Πανταζή, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Όπως είπε, οι δυνατότητες στην τοπική αυτοδιοίκηση είναι περιορισμένες, αλλά όχι λίγες. Πιστεύω ότι μπορούμε να πιέσουμε προς όλες τις κατευθύνσεις και να έχουμε θετικά αποτελέσματα. Αυτό που χρειάζεται είναι να έχουμε θέληση, να πιστέψουμε σε αυτό που έχουμε βάλει ως στόχο και να προσπαθήσουμε με κάθε τρόπο να το πετύχουμε.

Έκανε στη συνέχεια έναν απολογισμό της θητείας τους ως παράταξη στο δημοτικό συμβούλιο σχολιάζοντας ακόμη τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου. Όλο αυτό που ζούσα στις συνεδριάσεις, πολλές φορές, ήταν ένας εξευτελισμός του δημοτικού συμβουλίου. Φωνές, λάσπη πολλές φορές, κλείσιμο μικροφώνου, πέταγμα αντικειμένων. Ως παράταξη δεν κάναμε αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση και είναι ενδεικτικό ότι ψηφίσαμε θετικά σε πάνω από το 90% των θεμάτων που έχει φέρει η δημοτική αρχή προς ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο. Ψηφίσαμε θετικά μελέτες έργων. Όχι όμως αυτό που τελικά έγινε. Για παράδειγμα, στην κεντρική πλατεία, άλλα προέβλεπε η μελέτη, άλλα έγιναν, άλλα είχε προτείνει η προϊσταμένη πρασίνου για τα δέντρα και άλλα έγιναν με προφορική εντολή, άλλες πλάκες προβλέπονταν για τον πεζόδρομο της πλατείας και άλλες, μικρότερου πάχους, τοποθετήθηκαν. Ποιος παρέλαβε το έργο και πως βραβεύτηκε μια τέτοια πλατεία, διερωτήθηκε ο κ. Σαρρής.

Σχολίασε στη συνέχεια και το έργο του ύφαλου κυματοθραύστη, την άμμο που έχει τοποθετηθεί, τους αγωγούς των όμβριων υδάτων που καταλήγουν στη θάλασσα, υποστηρίζοντας ότι, όπως φαίνεται, μέσω των αγωγών εκτός από τα όμβρια νερά καταλήγουν και λύματα και όλοι νιώθουν την δυσοσμία.

Σε άλλο σημείο ανέφερε ότι η δημοτική αρχή προσπαθεί να μας πείσει ότι στην πόλη μας έχουν μαζευτεί οι γρουσούζηδες, οι ανεγκέφαλοι και οι άνθρωποι που δεν τους ενδιαφέρει. Για τη δημοτική αρχή φταίμε εμείς που πετάμε τα σκουπίδια και όχι αυτοί που δεν τα μαζεύουν. Φταίει ο πολίτης που πέφτει στις πλάκες της πλατείας και όχι το πως αυτές έχουν τοποθετηθεί ή ότι δεν έχουν καλυφθεί τα σίδερα και οι τρύπες που έχουν μείνει έτσι τόσο καιρό. Φταίει ο πολίτης που δεν έχει ντεπόζιτο για νερό όταν υπάρχει βλάβη και όχι η δημοτική αρχή που 9 χρόνια δεν έφτιαξε τα δίκτυα.

Κλείνοντας, ο κ Σαρρής εξέφρασε την άποψή του σχετικά με το γιατί η Ιεράπετρα δεν έχει σχολή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, μίλησε για μη διάθεση συνεργασίας από τη δημοτική αρχή όταν ο ίδιος ήταν πρόεδρος της δημοτικής επιτροπής παιδείας και δεν κλήθηκε ποτέ από τον Δήμαρχο να συζητήσουν θέματα για τον τομέα αυτό. Τέλος, έκανε αναφορά στο θέμα της υγείας με έμφαση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Ιεράπετρας.