Ο Ορειβατικός Αγίου Νικολάου πάει στο φαράγγι του Ρίχτη

11:06 π.μ. - Τρίτη, 6 Σεπτεμβρίου 2016
11:09 π.μ. - Τρί, 06/06/2016
Image: Ο Ορειβατικός Αγίου Νικολάου πάει στο φαράγγι του Ρίχτη

Την Κυριακή 12 Ιουνίου, ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου διοργανώνει αποκλειστικά για τα οικονομικά τακτοποιημένα μέλη του Συλλόγου πεζοπορία στο καταπράσινο φαράγγι του Ρίχτη, στα Έξω Μουλιανά Σητείας.

Σε σχετική ανακοινωση ο Σύλλογος αναφέρει:
 
"Η πεζοπορία είναι διάρκειας 3 ωρών (χωρίς τις απαραίτητες στάσεις) και είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής, προκειμένου να φροντίσουμε να υπάρχουν τα απαραίτητα αυτοκίνητα στην έξοδο του φαραγγιού, για την επιστροφή μας.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ στα τηλέφωνα:
          09:00-13:00  6946160654 Ελένη
          18:00-20:00  6948040401 Ανδρέας
          ΑΡΧΗΓΟΣ: Λουκάκης Αντρέας
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ από Άγιο Νικόλαο (Κ.Καραμανλή 23, S/M ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ), την Κυριακή το πρωί στις 08:00. Η μετάβαση στην περιοχή θα γίνει με δικά μας αυτοκίνητα.
 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Φτάνουμε στα ΄Εξω Μουλιανά περίπου στις 08:45 και κάνουμε ένα σύντομο διάλειμμα για καφέ στα παραδοσιακά καφενεία του χωριού, μέχρι τα απαραίτητα για την επιστροφή μας αυτοκίνητα οδηγηθούν για να παραμείνουν στην έξοδο του φαραγγιού και να επιστρέψουν πίσω οι οδηγοί τους. Ξεκινάμε την πεζοπορία από το χωριό, περνάμε κάτω από το ιστορικό πέτρινο μονότοξο γεφύρι του Λαχανά και συνεχίζουμε την πορεία μέσα στο φαράγγι από σκιερό μονοπάτι μέσα σε πυκνή βλάστηση. Κάνουμε μια σύντομη στάση για να επισκεφτούμε τους δύο νερόμυλους και συνεχίζουμε μέχρι τον καταρράκτη.
 

Εκεί ξεκουραζόμαστε κάτω από τα δέντρα και κολυμπάμε στην πράσινη λιμνούλα κάτω από τον καταρράκτη. Συνεχίζουμε κατηφορικά μέχρι την βοτσαλωτή παραλία του Ρίχτη και δροσιζόμαστε με μια δεύτερη βουτιά στη θάλασσα. Κάτω από τα αλμυρίκια στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο κάνουμε πικ-νικ (τα φαγώσιμα θα μεταφερθούν με τα αυτοκίνητα) και μετά επιβιβαζόμαστε στα αυτοκίνητα που μας περιμένουν για την επιστροφή.
 
Η διαδρομή είναι κατηφορική και εύκολη (βαθμός δυσκολίας 1). Το μήκος του φαραγγιού είναι περίπου 3 χλμ και η υψομετρική διαφορά εισόδου-εξόδου περίπου 350 μέτρα. Περισσότερες πληροφορίες και όροι συμμετοχής στο blog του Συλλόγου pezopories.blogspot.gr