Ο νομός Λασιθίου στη διεθνή έκθεση του Λονδίνου

4:57 μ.μ. - Παρασκευή, 11 Αυγούστου 2017
04:08 μ.μ. - Παρ, 11/57/2017
Image: Ο νομός Λασιθίου στη διεθνή έκθεση του Λονδίνου

Για 37η χρονιά, άνοιξε τη Δευτέρα τις πύλες της η διεθνής έκθεση του Λονδίνου «World Travel Market», που προσελκύει κάθε χρόνο το ενδιαφέρον των επιχειρήσεων της παγκόσμιας βιομηχανίας του τουρισμού

 Η έκθεση θα διαρκέσει 6 έως τις 8 Νοεμβρίου και ενδεικτικό της σημασίας της είναι ότι σ’ αυτήν λαμβάνουν μέρος εταιρείες και επαγγελματίες του τουρισμού που κλείνουν συμφωνίες της τάξης των 3,8 δισεκατομμυρίων στερλινών.
 
Στην έκθεση του Λονδίνου προβάλλονται περί τους 5.000 τουριστικούς προορισμούς και σ’ αυτήν αναφέρεται ένα δίκτυο 51.000 επαγγελματιών του ταξιδιωτικού τομέα. Δίνουν δε το «παρών» σ’ αυτήν εκπρόσωποι κυβερνήσεων αρμόδιοι για τον τουρισμό, αγοραστές – «κλειδιά» στον τομέα του τουρισμού, δημοσιογράφοι, διαμορφωτές ταξιδιωτικών τάσεων του διαδικτύου, εκδότες και παρουσιάζονται καινοτομίες και νέες τάσεις στο χώρο του ταξιδίου και του τουρισμού.
 
Στην φετινή WTM θα συμμετάσχει και η Περιφέρεια Κρήτης με περίπτερο, την εποπτεία του οποίου έχει το Τμήμα Τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου. Ήδη από το περασμένο Σάββατο, για το Λονδίνο αναχώρησαν η Αντιπεριφερειάρχης Πελαγία Πετράκη και το στέλεχος του Τμήματος Τουρισμού Μαρία Λαβδάκη. Στο Λονδίνο μεταβαίνουν επίσης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος – εντεταλμένος για θέματα Τουρισμού Μιχάλης Βαμιεδάκης, η Γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου Μαρία Βάρδα, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Σητείας Γιάννης Κακουράκης κ.α.

 
Όπως είπε στην ΑΝΑΤΟΛΗ η Αντιπεριφερειάρχης Πελαγία Πετράκη, κατά την λειτουργία της έκθεσης η Κρήτη έχει πυκνό πρόγραμμα επαφών και συναντήσεων με τουριστικούς πράκτορες, εκπροσώπους διαφημιστικών εταιρειών, δημοσιογράφους κλπ.
 
Βραβεύτηκε το Περίπτερο του ΕΟΤ
 
H Ελλάδα και ο ΕΟΤ βραβεύτηκαν στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση του Λονδίνου, WorldTravelMarket 2017 για το καλύτερο περίπτερο, που ξεχώρισε για τη μεγάλη επισκεψιμότητα και τις επαγγελματικές επαφές.
 
Το βραβείο «Best Stand for Doing Business» παρέλαβε από τους διοργανωτές της έκθεσης ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, Κωνσταντίνος Τσέγας και η επικεφαλής του ΕΟΤ Μεγάλης Βρετανίας Έμυ Αναγνωστοπούλου.
 
Η βράβευση αυτή, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου, αποτυπώνει το υψηλό ενδιαφέρον για την Ελλάδα από παράγοντες των ξένων τουριστικών αγορών που επισκέπτονται και πραγματοποιούν επαφές και συναντήσεις με τους Έλληνες εκθέτες που φιλοξενεί το ελληνικό περίπτερο.
 
Η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά με τον γενικό γραμματέα του ΕΟΤ κ. Τσέγα πραγματοποιούν μεγάλο αριθμό επαγγελματικών συναντήσεων για την προώθηση και προβολή του ελληνικού τουριστικού προϊόντος στη Μεγάλη Βρετανία και την ανάδειξη της Ελλάδας ως παγκόσμιου ελκυστικού προορισμού 365 ημέρες το χρόνο.
 
Στο περίπτερο του ΕΟΤ συμμετέχουν 70 εκθέτες από την Ελλάδα.
 
Πηγή: anatolh.com