Ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας στον Εσπερινό και τη λιτάνευση της Τίμιας Κάρας του Αγίου Τίτου

9:22 π.μ. - Τρίτη, 16 Μαΐου 2017
09:05 π.μ. - Τρί, 16/22/2017
Image: Ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας στον Εσπερινό και τη λιτάνευση της Τίμιας Κάρας του Αγίου Τίτου

Με τη δέουσα λαμπρότητα εορτάσθηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Τίτου πόλεως Ηρακλείου η 51η επέτειος της επανακομιδής της Τίμιας Κάρας του Αγίου Αποστόλου Τίτου, πρώτου Επισκόπου Κρήτης

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το εσπέρας του Σαββάτου 13 Μαΐου με τον Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό, συνεχίσθηκαν το πρωί της Κυριακής 14/5 με τον Όρθρο και την Αρχιερατική θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου και συλλειτουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού, και κορυφώθηκαν το απόγευμα της ίδιας ημέρας με τον πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό και τη λιτάνευση Τίμιας Κάρας του Αγίου Αποστόλου Τίτου.
 
 
Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος και τη λιτάνευση υπό τους ήχους της μπάντας του Δήμου, που έλαβε χώρα σε κεντρικούς δρόμους της πόλης (στις οδούς  25ης Αυγούστου, 1821, Πλ. Κορνάρου, Αβέρωφ, Πλατ. Ελευθερίας και Δικαιοσύνης), προεξήρχε ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος και έλαβαν μέρος οι Σεβ. Μητροπολίτες Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας και Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, παρουσία πολλών Ιερέων, των εκπροσώπων τοπικών φορέων και αρχών και του ευσεβούς λαού της πόλεως.